i dalje otežana dostava

Ko nije dobio novembarski račun ima pravo na popust uz uplatu iznosa iz oktobra do 30. decembra

SrbijaVesti

25.12.2023 14:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Ko nije dobio novembarski račun ima pravo na popust uz uplatu iznosa iz oktobra do 30. decembra Ko nije dobio novembarski račun ima pravo na popust uz uplatu iznosa iz oktobra do 30. decembra
Domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju na kućnu adresu mogu ostvariti pravo na popust za redovno plaćanje ukoliko do 30. decembra uplate... Ko nije dobio novembarski račun ima pravo na popust uz uplatu iznosa iz oktobra do 30. decembra

Domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju na kućnu adresu mogu ostvariti pravo na popust za redovno plaćanje ukoliko do 30. decembra uplate isti iznos kao na računu za oktobar, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

„EPS na taj način želi da izađe u susret redovnim platišama, pošto je zbog hakerskog napada dostava preostalih računa za novembar izuzetno otežana“, piše u saopštenju koje je prenela Beta.

Iz bezbednosnih razloga i dalje su van funkcije portal „Uvid u račun“, kao i uplate na šalterima EPS-a.

Zbog bezbednosnih procedura nije moguće ni podnošenje prigovora i reklamacija, ali će svi prigovori primljeni po uspostavljanju sistema biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da je „neistina da su od novembra računi uvećani za 9,8 odsto“. Kako je objašnjeno, cena stavki koje se odnose na energiju su korigovane za 9,8 odsto, ali je prosečan račun, koji u sebi sadrži i druge stavke, uvećan za osam procenata.

EPS na osnovu preporuke Vlade Srbije obračunava popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20 do 40 odsto za domaćinstva koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretprošle godine.

  • Inquiete

    25.12.2023 #1 Author

    Nerealno i netačno.

    Odgovori

  • Jj992

    25.12.2023 #2 Author

    Ccc…

    Odgovori

  • Lik Orijent

    25.12.2023 #3 Author

    Računi kasne već više od dve nedelje, a EPS će produžiti rok za redovne platiše za dva dana. E ovako se pokazuje poštovanje prema redovnim platišama… u cirkusu Kolorado

    Odgovori

  • jevtić

    26.12.2023 #4 Author

    Ahaaa

    Odgovori

  • STEPA

    27.12.2023 #5 Author

    Nisu potrošači krivi što nisu dobili račune

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...