Kompanija Tul radi na unapređenju građevinske industrije u Latinskoj Americi

Kolumbijski građevinski startap dostigao vrednost od 800 miliona dolara

Bolji posaoPoslovanjeSvetVesti

11.1.2022 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kolumbijski građevinski startap dostigao vrednost od 800 miliona dolara Kolumbijski građevinski startap dostigao vrednost od 800 miliona dolara
Tul, e-commerce platforma specijalizovana za trgovinu građevinskim materijalom, prikupila je 181 milion dolara kapitala u rundi finansiranja koju je pokrenula investiciona firma 8VC.  Kompanije... Kolumbijski građevinski startap dostigao vrednost od 800 miliona dolara

Tul, e-commerce platforma specijalizovana za trgovinu građevinskim materijalom, prikupila je 181 milion dolara kapitala u rundi finansiranja koju je pokrenula investiciona firma 8VC. 

Kompanije kao što su Avenir Growth Capital, Coatue, Tiger Global i SoftBank Latin America Fund takođe su učestvovale u finansiranju, naveo je u intervjuu generalni direktor kompanije Tul Enrike Viljamarin (Enrique Villamarin).

Kolumbijski startap sada ima ukupnu vrednost od oko 800 miliona dolara, piše Bloomberg.

Prikupljeni kapital biće iskorišćen za širenje na tržišta kao što je brazilsko, navodi Viljamarin, dodajući da se u kompaniji Tul očekuje rast prihoda od 450 miliona dolara do kraja 2022.

“Građevinska industrija u ekonomijama u razvoju u proteklih 100 godina nije razvijana i mi sada prilazimo problemu kao neko sa dna piramide u Latinskoj Americi ”, kaže Viljamarin, ukazujući tako na najsiromašniju socioekonomsku grupu u regionu.

Kroz svoju platformu kompanija Tul čini svoj inventar dostupnim za male, nezavisne prodavnice alata u siromašnim krajevima u kojima ljudi uglavnom sami grade svoje domove. Cilj kompanije je da čitav proces učini mnogo jeftinijim, navodi Viljama

Ovaj startap, pokrenut 2020. godine, trenutno posluje u Kolumbiji, Ekvadoru i Meksiku.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...