Lanac supermarketa reorganizuje poslovanje

Kompanija 7-Eleven u SAD otpustila 880 zaposlenih

PoslovanjeSvetVesti

22.7.2022 09:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompanija 7-Eleven u SAD otpustila 880 zaposlenih Kompanija 7-Eleven u SAD otpustila 880 zaposlenih
Lanac supermarketa 7-Eleven ukinuo je oko 880 korporativnih pozicija u Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je portparol kompanije. U maloprodajnom lancu, koji je u vlasništvu... Kompanija 7-Eleven u SAD otpustila 880 zaposlenih

Lanac supermarketa 7-Eleven ukinuo je oko 880 korporativnih pozicija u Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je portparol kompanije.

U maloprodajnom lancu, koji je u vlasništvu japanske kompanije Seven & i Holdings Co, otkaze su dobili zaposleni u centrima za podršku i operacije podrške na terenu u Irvingu u Teksasu i Enonu u Ohaju, saopštio je portparol u mejlu upućenom Reutersu.

Kompanija 7-Eleven pridružila se drugim kompanijama u SAD koje su nedavno podelile otkaze zaposlenima zbog širenja inflatornog pritiska u u zemlji.

Prema rečima portparola, kompanija se je tek nešto više od godinu dana u procesu integracije koji je prati akvizicijom firme Speedway vrednom 21 milijardu dolara i, kako navodi, beleži značajan napredak. 

“Kao i prilikom svake druge integracije, naš pristup podrazumeva procenu kombinovane organizacione strukture”, navodi portparol kompanije.

Kompanija Seven & i Holdings je 2020. godine pristala da kupi benzinske pumpe Marathon Petroleum Corp’s Speedway za 21 milijardu dolara. Ovim ugovorom povećan je broj 7-Eleven radnji na oko 14.000.

 • Dragana

  22.7.2022 #1 Author

  Negde visak negde potraznja za radnicima

  Odgovori

 • JOVANA

  22.7.2022 #2 Author

  Slazem se, negde visak a negde manjak radnika

  Odgovori

 • GOCA BG

  23.7.2022 #3 Author

  Gledaju sta je u interesu kompanije…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...