Najbogatiji čovek ponovo pisao radnicima

Mask najavio otkaze za 10 odsto zaposlenih u kompaniji Tesla

SvetVesti

3.6.2022 11:15 Autor: Vladimir Jokanović 4

Mask najavio otkaze za 10 odsto zaposlenih u kompaniji Tesla Mask najavio otkaze za 10 odsto zaposlenih u kompaniji Tesla
Najbogatiji čovek planete i izvršni direktor Tesle Ilon Mask (Elon Musk) ima „izuzetno loš predosećaj“ o ekonomiji i zbog toga želi da otpusti oko... Mask najavio otkaze za 10 odsto zaposlenih u kompaniji Tesla

Najbogatiji čovek planete i izvršni direktor Tesle Ilon Mask (Elon Musk) ima „izuzetno loš predosećaj“ o ekonomiji i zbog toga želi da otpusti oko 10 odsto zaposlenih u svojoj kompaniji za proizvodnju električnih automobila.

Mask je navodno to naveo u mejlu upućenom rukovodiocima kompanije, prenosi Reuters, koji je imao uvid u pomenuti dopis. Ova poruka rukovodstvu stigla je dva dana nakon što je prvi čovek kompanije Tesla obavestio zaposlene u menadžmentu da treba da se vrate u kancelarije ili da napuste kompaniju. „Ako se ne pojavite, pretpostavićemo da ste dali otkaz“.

Zaposleni u Nemačkoj, gde je Tesla nedavno otvorila novu fabriku usprotivili su se zahtevu da se vrate u kancelarije. Podsetimo, Mask je tražio od zaposlenih da provode najmanje 40 sati nedeljno u kancelarijama.

Mask se u četvrtak upustio u raspravu na Twitteru sa australijskim trehnološkim milijarderom Skotom Farkuharom (Scott Farquhar), koji je ismejao njegov zahtev o povratku u kancelarije „kao nešto iz 1950-ih godina“. Mask mu je odgovorio da „recesije služe vitalnoj funkciji ekonomskog čišćenja“.

Krajem maja Mask se uključio u polemiku korisnika Twittera na temu približavanja recesiji u privredi. Tom prilikom on je naveo da će do toga doći, ali da je to zapravo dobra stvar. „Predugo je pljuštao novac budalama. Moraju se desiti neki bankroti“, naveo je Mask.

Prema zvaničnim podacima Tesla je zapošljavala oko 100.000 ljudi krajem 2021. godine. U mejlu pod naslovom „pauzirajte zapošljavanje širom sveta“, Mask je naveo da ima „super loš predosećaj“ o ekonomiji.

  • MARKO7

    3.6.2022 #1 Author

    Pa i nije neka veliki procenat, ogromna su kompanija…

    Odgovori

  • GOCA BG

    3.6.2022 #2 Author

    Cim Mask ima los predosecaj o ekonomiji,treba sve da bude jasno…

    Odgovori

  • STRAHINJA

    5.6.2022 #3 Author

    Sad treaba da komentarisemo roze slona na sred sobe

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    5.6.2022 #4 Author

    Tržište će da eksplodira!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...