Maskov ultimatum zaposlenima

Prvi čovek kompanije Tesla traži povratak u kancelarije

AutomobiliBiznisSvetVestiZanimljivosti

1.6.2022 13:00 Autor: Vladimir Jokanović 7

Prvi čovek kompanije Tesla traži povratak u kancelarije Prvi čovek kompanije Tesla traži povratak u kancelarije
Najbogatiji čovek planete i glavni izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) navodno je ultimativno zahtevao od svojih izvršnih menadžera da se vrate... Prvi čovek kompanije Tesla traži povratak u kancelarije

Najbogatiji čovek planete i glavni izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) navodno je ultimativno zahtevao od svojih izvršnih menadžera da se vrate na rad u kancelarije. „Rad na daljinu više nije prihvatljiv“, obavestio je Mask zaposlene dopisom koji je objavljen na Twitteru.

Mask je napisao da „svako ko želi da radi na daljinu mora da bude u kancelariji minimalno 40 sati nedeljno ili neka ide iz Tesle. Ovo je manje nego što tražimo od fabričkih radnika“, naveo je Mask. Prema njegovim rečima, oni koji se protive treba da se „prave da rade negde drugde“, prenosi Bloomberg.

On je precizirao da kancelarija „mora da bude glavna kancelarija kompanije Tesla, a ne neka udaljena filijala koja nije povezana sa radnim obavezama“. Iako Mask nije komentarisao autentičnost elektronskog dopisa, snažno je sugerisao da ne smatra da je odlazak na posao zastareli koncept.


Maskovi prijatelji i kolege ocenjuju da u kompaniji Twitter, nakon što je Mask bude zvanično preuzeo „predstoji neprijatno buđenje“. Kompanija Twitter jedna je od najistaknutijih kompanija koja dozvoljava rad od kuće. Jedan od kolega ispričao je da je Mask jednom prilikom zapretio otkazom stažistima koji su se okupili oko automata za kafu, govoreći im da je to uvreda za produktivnost.

Pominjanje radnika fabrike Tesla interesantno je i zbog situacije u njenoj fabrici automobila u Šangaju. Hiljade radnika praktično je zatvoreno tamo mesecima, radeći po 12 sati, šest dana u nedelji. Mnogi od njih spavali su na podu fabrike kao deo sistema zatvorene petlje koji bi trebalo da spreči prodor korona virusa i zaustavljanje proizvodne trake.

U boljem slučaju radnike su posle fabričke smene odvozili u improvizovane spavaonice u napuštenim halama i starom vojnom kampu. Radnici noćne i dnevne smene smenjivali su se u istim krevetima. Apsurdno, ali njihov veliki šef i najbogatiji čovek na svetu praktično im je omogućio rad od kuće.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...