Vrednost akcija firme za institucionalna ulaganja skočila za 34 odsto

Kompanija Euromoney dobila ponudu za preuzimanje vrednu 1,6 milijardi funti

BiznisNovacSvetVesti

20.6.2022 14:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Kompanija Euromoney dobila ponudu za preuzimanje vrednu 1,6 milijardi funti Kompanija Euromoney dobila ponudu za preuzimanje vrednu 1,6 milijardi funti
Iz kompanije Euromoney Institutional Investor saopšteno je da su njeni rukovodioci primili nezvaničnu novčanu ponudu od kompanija Astorg Asset Management i Epiris, a ovaj... Kompanija Euromoney dobila ponudu za preuzimanje vrednu 1,6 milijardi funti

Iz kompanije Euromoney Institutional Investor saopšteno je da su njeni rukovodioci primili nezvaničnu novčanu ponudu od kompanija Astorg Asset Management i Epiris, a ovaj ugovor bi mogao vredeti oko 1,6 milijardi funti (2,7 milijardi dolara).

Konzorcijum kompanija je ponudio da otkupi Euromoney za 14,61 funtu po akciji i pregovori su u toku, saopšteno je iz investicione firme.

Kako navodi Refinitiv data, ova ponuda je prošle nedelje donela investicionoj kompaniji skok vrednosti akcija od 34 odsto, piše The Business Times.

Iz kompanije sa sedištem u Londonu, koja objedinjuje brendove kao što su BCA Research, Ned Davis Research i Metal Bulletin, takođe je saopšteno da je vest o ponudi objavljena pre sklopljenog ugovora i pre odobrenja konzorcijuma.

U saopštenju se navodi i da je konzorcijum ranije dao četiri odvojene novčane ponude Upravnom odboru kompanije Euromoney koje su bile u rasponu između 13,50 i 11,75 funti po akciji.

Prema pravilniku Panela za preuzimanja u Velikoj Britaniji, konzorcijum ima rok do 18. jula da prosledi formalnu ponudu investicionoj kompaniji ili da odustane.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...