Vrednost akcija maloprodajnog lanca porasla za devet odsto

Kompanija Franchise Group spremna da otkupi Kohl’s za osam milijardi dolara

Bolji posaoFirme u fokusuNovacSvetU fokusuVesti

7.6.2022 17:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kompanija Franchise Group spremna da otkupi Kohl’s za osam milijardi dolara Kompanija Franchise Group spremna da otkupi Kohl’s za osam milijardi dolara
Vrednost akcija kompanije Kohl’s na jutarnjem trgovanju je porasla nakon saopštenja da ovaj maloprodajni lanac vodi ekskluzivne pregovore sa kompanijom Franchise Group u vezi... Kompanija Franchise Group spremna da otkupi Kohl’s za osam milijardi dolara

Vrednost akcija kompanije Kohl’s na jutarnjem trgovanju je porasla nakon saopštenja da ovaj maloprodajni lanac vodi ekskluzivne pregovore sa kompanijom Franchise Group u vezi sa potencijalnim preuzimanjem vrednim osam milijardi dolara.

U odvojenim saopštenjima obe firme su potvrdile da su u ušle u tronedeljni period ekskluzivnosti u kome će biti razmatrana ponuda kompanije Franchise Group da otkupi Kohl’s po ceni od 60 dolara po akciji, piše Bloomberg.

Vrednost akcija maloprodajnog lanca, neposredno pre početka redovnog trgovanja, porasla je na Njujorškoj berzi za devet odsto, do cene od 45,90 dolara po deonici.

Iz kompanije Franchise je saopšteno da će u ovu transakciju uložiti oko milijardu dolara kapitala, te da će ulaganje obaviti kroz povećanje obezbeđenog duga. Kako navode, veći deo finansija će biti obezbeđen u skladu sa vrednošću nekretnina koje su vlasništvu maloprodajnog lanca Khol’s.

Kompanije su ušle u period ekskluzivnosti kako bi Franchise Group sa svojim finansijskim partnerima obavila potrebne pripreme i ugovore o finansiranju, navodi se u saopštenju maloprodajnog lanca Kohl’s.

Od početka godine, vrednost akcija kompanije Kohl’s pala je za 15 odsto, a ona je u ponedeljak trgovanje završila tržišnom vrednošću od 5,4 milijarde dolara i cenom od 42,12 dolara po akciji.

Kompanija Sycamore Partners i zainteresovana strana koju finansira investicioni fond Starboard Value takođe su dale maloprodajnom lancu ponude za otkup. Iako nije jasno kolika iznosi svota koju je kompanija Sycamore bila spremna da plati za preuzimanje lanca Kohl’s, firma za korporativna istraživanja Acacia navodi da je ulagač koga finansira Starboard ponudio 64 dolara po akciji, odnosno devet milijardi dolara.

  • GOCA BG

    7.6.2022 #1 Author

    Resen su da je kupe,cena je sigurno vec dogovorena…

    Odgovori

  • kaćica

    7.6.2022 #2 Author

    Mnogo je to novca,moglo je i manje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...