GE Aviation jedinica odgovorna za 63 odsto prošlogodišnje zarade

Kompanija General Electric planira da do 2023. godine ostvari profit od 10 milijardi dolara

Firme u fokusuNovacPoslovanjeU fokusuVesti

11.3.2022 14:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Kompanija General Electric planira da do 2023. godine ostvari profit od 10 milijardi dolara Kompanija General Electric planira da do 2023. godine ostvari profit od 10 milijardi dolara
Kako bi kompanija General Electric do 2023. godine ostvarila 10 milijardi dolara profita, GE Aviation grupa u njenim vlasništvu moraće da udvostruči svoju zaradu,... Kompanija General Electric planira da do 2023. godine ostvari profit od 10 milijardi dolara

Kako bi kompanija General Electric do 2023. godine ostvarila 10 milijardi dolara profita, GE Aviation grupa u njenim vlasništvu moraće da udvostruči svoju zaradu, saopšteno je iz kompanije na Danu investitora. 

Očekuje se da će jedinica GE Healthcare do sledeće godine ostvariti profit od četiri milijarde dolara, u poređenju sa tri milijarde koliko je prihodovala 2021. godine, dok se u GE Renewable Energy & Power jedinici nadaju da će na prošlogodišnjih 700 miliona dolara dodati milijardu dolara i potencijalno dostići dve milijarde prihoda, piše Capital.com. 

GE Healthcare biće prva od tri jedinice koja će od 2023. godine imati odvojeno poslovanje, u skladu sa prethodno najavljenim planom General Electric holdinga. Svaka od tri jedinice će imati dužnički rejting na investicionom nivou, navela je finansijska direktorka GE Karolina Dibek Hape (Carolina Dybeck Happe).  

Cene GE akcija su završile trgovanje sa rastom od 4,06 odsto, na 91,33 dolara po deonici, nakon otvaranja na Njujorškoj berzi sa cenom od 87,77 dolara.

Očekuje se da će GE Aviation jedinica, iz koje je došlo oko 63 odsto prošlogodišnjih 4,6 milijardi dolara prilagođenog operativnog profita, povećati zaradu na šest milijardi dolara, zahvaljujući novim uslugama koje će nuditi kao i razvoju novih održivih motora za letilice.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...