Prihodi partnera u računovodstvenoj firmi dostigli skoro milion funti

Kompanija PwC povećala zarade zaposlenih za oko devet odsto

BiznisBolji posaoNovacVesti

18.8.2022 18:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kompanija PwC povećala zarade zaposlenih za oko devet odsto Kompanija PwC povećala zarade zaposlenih za oko devet odsto
Partneri kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC) u Velikoj Britaniji su po prvi put plaćeni u proseku jedan milion funti zahvaljujući oporavku konsultantskih aktivnosti i prodaji dela... Kompanija PwC povećala zarade zaposlenih za oko devet odsto

Partneri kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC) u Velikoj Britaniji su po prvi put plaćeni u proseku jedan milion funti zahvaljujući oporavku konsultantskih aktivnosti i prodaji dela poslovanja.

Iz kompanije PwC je saopšteno da su njeni prihodi od početka godine do juna u Velikoj Britaniji i na Bliskom istoku porasli 12 odsto, na pet milijardi funti. Ovaj rast potpomogla su povećanja prihoda od savetodavnih usluga, koje su postale najvažniji sektor poslovanja ove kompanije, piše Bloomberg.

Iz firme je saopšteno da je u plate zaposlenih uložena najveća svota u poslednjih deset godina, pri čemu je polovina radnika, kojih ima ukupno 24.000, dobila povećanje plate od devet odsto. Oko 900 partnera u kompaniji zaradilo je u proseku 920.000 funti, što je za 12 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, uz dodatnih 105.000 funti od svake prodaje pokretnosti širom sveta i imigracionih usluga.

“Ne vidim da će uskoro doći do usporavanja tržišta, ali ne možemo biti zadovoljni”, navodi Kevin Elis (Kevin Ellis), član odbora i stariji partner u kompaniji PwC u Velikoj Britaniji i na Bliskom istoku, u saopštenju. Visoka inflacija, koja je u Velikoj Britaniji premašila 10 odsto, zajedno sa visokom stopom zaposlenosti, pogađa sve sfere poslovanja, dodao je on.

“Uložili smo velike svote kako bismo bili u najboljoj poziciji da se nosimo sa ovim izazovima, koji će verovatno uticati na smanjenje partnerskih zarada sledeće godine”, rekao je Elis.

Iz kompanije je navedeno da je potražnja klijenata bila visoka, posebno kada je u pitanju finansijski sektor i sektor industrijske proizvodnje, kao i da klijenti iz svih sektora teže da svoje poslovne operacije prebace na klaud (cloud) računarstvo.

PwC je prva među računovodstvenim kompanijama koje čine takozvanu Veliku četvorku (Pwc, Deloitte, EY i KPMG) koja je objavila svoje finansijske rezultate.

  • MIŠKOVIĆ

    18.8.2022 #1 Author

    Samo prate inflaciju

    Odgovori

  • kaćica

    18.8.2022 #2 Author

    Lepo sto misle na radnika,i sto cene njihov rad.

    Odgovori

  • GOCA BG

    18.8.2022 #3 Author

    Primaju istu,shodno poskupljenjima…

    Odgovori

  • TATJANA

    19.8.2022 #4 Author

    Prilagodjavaju se situaciji na trzistu

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    19.8.2022 #5 Author

    Velike multi nacionalne korporacije kao ove 4velike revizorske kuće teško mogu da propadnu.

    Odgovori

  • ZVE84

    19.8.2022 #6 Author

    Lepo je čuti da se zaposlenima povećavaju plate

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...