Revizorska kuća moraće da plati skoro pet miliona funti

Računovodstvena kompanija PwC kažnjena zbog propusta u revizijama

BiznisFirme u fokusuPoslovanjeU fokusuVesti

7.6.2022 20:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Računovodstvena kompanija PwC kažnjena zbog propusta u revizijama Računovodstvena kompanija PwC kažnjena zbog propusta u revizijama
Kompanija PricewaterhouseCoopers (PwC) moraće da plati skoro pet miliona funti (6,22 miliona dolara) zbog propusta u revizijama prihoda dve britanske građevinske firme, a regulatori... Računovodstvena kompanija PwC kažnjena zbog propusta u revizijama

Kompanija PricewaterhouseCoopers (PwC) moraće da plati skoro pet miliona funti (6,22 miliona dolara) zbog propusta u revizijama prihoda dve britanske građevinske firme, a regulatori u Velikoj Britaniji i dalje otkrivaju neregularnosti koje su prilikom revidiranja imale računovodstvene firme u sklopu Velike četvorke.

Revizorska kuća će platiti tri miliona funti za revidiranje računa kompanije Galliford Try i 1,96 miliona za revizije u firmi Kier Group, saopštio je Savet za finansijsko izveštavanje (FRC). Takođe, kompanija je dobila nalog da pošalje na uvid izveštaj o najnovijim revizijama koje su sprovedene u sklopu dugoročnih ugovora, navode iz FRC, piše Bloomberg.

U Velikoj Britaniji sprovode se reforme u vezi sa revidiranjem prihoda, čiji je cilj da obuzdaju dominaciju najvećih autokratskih kompanija i “očiste” industriju.

Prekršaji firmi povezani su sa neregularnostima u revizijama prihoda koje kompanije ostvaruju u okviru specifičnih dugoročnih ugovora, navela je zamenica direktora FRC Klaudija Mortimor (Claudia Mortimore).

  • MARKO7

    7.6.2022 #1 Author

    Pa to netreba propuštati uopšte…

    Odgovori

  • VILENJAK

    7.6.2022 #2 Author

    Znači ne „mulja“ se samo kod nas… 😄

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.6.2022 #3 Author

    Neregularnost u revizijama prihoda kompanija,to je mala kazna….

    Odgovori

  • kaćica

    7.6.2022 #4 Author

    Treba poostriti mere za ovakve propuste.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    8.6.2022 #5 Author

    Eto svuda postoji korupcija, ako nam je to za neku utehu.

    Odgovori

  • SNEZANA

    8.6.2022 #6 Author

    Svakako treba da snose odgovornost

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...