Računovodstvene firme Velike četvorke objavljuju rekordne rezultate

Očekivani prihod EY u poslednjoj fiskalnoj godini dostigao više od 45 milijardi dolara

NovacPoslovanjeSvetVesti

29.7.2022 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Očekivani prihod EY u poslednjoj fiskalnoj godini dostigao više od 45 milijardi dolara Očekivani prihod EY u poslednjoj fiskalnoj godini dostigao više od 45 milijardi dolara
Iz kompanije EY saopšteno je da se očekuje da će za poslednju fiskalnu godinu biti prijavljen rekordni prihod od 45,4 milijarde dolara. Računovodstvena firma... Očekivani prihod EY u poslednjoj fiskalnoj godini dostigao više od 45 milijardi dolara

Iz kompanije EY saopšteno je da se očekuje da će za poslednju fiskalnu godinu biti prijavljen rekordni prihod od 45,4 milijarde dolara.

Računovodstvena firma iz takozvane Velike četvorke saopštila je informaciju o prihodu u toku saziva za 312.000 zaposlenih širom sveta, koji je održao generalni direktor ove kompanije Karmin di Sibio (Carmine di Sibio), piše Financial Times.

Kako se navodi, prodaja je porasla za 13,5 odsto u odnosu na ukupan iznos od 40 milijardi dolara, koji je EY prijavila za prošlu fiskalnu godinu zaključno sa junom 2021. godine. Prihod kompanije je porastao 16,4 odsto u skladu sa lokalnom valutom, navode zaposleni u EY.

Izveštaj o globalnim prihodima ova kompanija obično objavljuje u septembru.

Očekivanja u vezi sa rastom prihoda opravdana su naglim skokom u potražnji za profesionalnim uslugama. Sve kompanije Velike četvorke, koju pored EY čine Deloitte, KPMG i PwC, objavile su da su imale povećanje prodaje u toku prošle godine.

Rukovodilac kompanije PwC Bob Moric (Bob Morits) izjavio je nedavno za Financial Times da očekuje da će firma prijaviti prihode od 50 milijardi dolara za 12 meseci zaključno sa junom 2022. godine.

Zaposleni u britanskoj kompaniji nisu dobili mnogo informacija o nedavno predloženoj podeli, koja predstavlja najveću promenu poslovanja kompanije u poslednje dve decenije.

  • SUNCOKRET

    30.7.2022 #1 Author

    Malo je čudno da sve revizorske kuce imaju povećanje prihoda s obzirom na ekonomsku krizu ali to se može protumaciti i povećanjem cena njihovih usluga.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...