Novootvoreni objekat nemačke kompanije vredan sedam miliona evra

Kompanija STIHL otvorila poslovnu zgradu na Novom Beogradu

BiznisPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

26.9.2022 11:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompanija STIHL otvorila poslovnu zgradu na Novom Beogradu Kompanija STIHL otvorila poslovnu zgradu na Novom Beogradu
Kompanija STIHL, vodeći svetski proizvođač motornih testera i uređaja za poljoprivredu, šumarstvo, hortikulturu, kao i građevinsku industriju u cilju širenja poslovanja u Srbiji i... Kompanija STIHL otvorila poslovnu zgradu na Novom Beogradu

Kompanija STIHL, vodeći svetski proizvođač motornih testera i uređaja za poljoprivredu, šumarstvo, hortikulturu, kao i građevinsku industriju u cilju širenja poslovanja u Srbiji i regionu, svečano je otvorila novu poslovnu zgradu na Novom Beogradu. Vrpcu su presekli član Upravnog odbora kompanije STIHL Norberta Pika (Norbert Pick) i direktorka za Srbiju i Crnu Goru Dijana Peškir, uz prisustvo predstavnika Nemačko-srpske privredne komore, predstavnika Ambasade Savezne Republike Nemačke, te mnogobrojnih poslovnih partnera iz lokalne distributivne mreže sa tržišta Srbije i Crne Gore, navodi se u saopštenju kompanije. 

Proizvodi brenda STIHL već 96 godina olakšavaju rad ljudima širom sveta, a na našem tržištu su više od 70 godina sinonim kvaliteta. Kompanija je direktno prisutna na tržištu Srbije od 2013. godine, kada je otvorila zvanično predstavništvo u Beogradu, a od 2017. godine i na tržištu Crne Gore kroz kooperaciju sa specijalizovanom mrežom prodavaca u toj zemlji.

„U projekat izgradnje novog poslovnog objekta od skoro 2.000 kvadratnih metara na dve etaže, STIHL je uložio 5,9 miliona evra, kroz investiciju od 3,1 milion evra u poslovni objekat, te 2,8 miliona evra u obezbeđivanje lokacije. Naš novi poslovni objekat građen je po najvišim svetskim standardima, poštuje sve domaće i međunarodne propise, kao i sve standarde iz oblasti ‘zelene’ gradnje, optimizujući prirodne izvore i unapređujući kvalitet života, uz redukciju svih štetnih efekata po okolinu“, izjavila je ovom prilikom direktorka STIHL za tržišta Srbije i Crne Gore Dijana Peškir.

U sklopu novog poslovnog objekta nalazi se i savremeni izložbeni prostor u kome će partneri i posetioci moći da se upoznaju sa uređajima brenda, ali i dobiju sve potrebne savete od stručno osposobljene tehničke službe. 

„Naše proizvode kupcima u Srbiji i Crnoj Gori plasiramo u saradnji sa domaćim preduzetnicima na više od 150 ovlašćenih prodajno-servisnih lokacija. Ovim dajemo  podršku jačanju srpskih i crnogorskih preduzetnika, ali i razvijanju domaćeg poslovnog okruženja. Od osnivanja kompanije 1926. godine, STIHL je oblikovao globalno tržište brojnim inovacijama u oblasti benzinskih, električnih i baterijskih uređaja. Trenutno imamo preko 2.600 prijavljenih patenata koji naše uređaje čine neprikosnovenim na tržištu. Vrlo smo zadovoljni našim poslovanjem u Srbiji i Crnoj Gori, a ova investicija to i dokazuje”, zaključila je Peškir. 

Ona je dodala da se kompanija STIHL, od kada je došla na srpsko i crnogorsko tržište, trudi da konstantno unapređuje i proširuje svoje poslovanje i da korisnicima u regionu pravovremeno predstavi sve savremene trendove i najnovije proizvode, te da im olakša rad “sa prirodom i u prirodi”.

„Kada je naša prodajna kompanija 2013. godine započela rad sa 10 zaposlenih i na 127 prodajnih mesta, bili smo veoma uvereni u potencijal rasta marke STIHL u Srbiji. U Srbiji smo od početka planirali dugoročnu strategiju.  Naše poverenje bilo je opravdano. Za samo osam godina, prodaja je  uvećana za više od pet puta, tako da udeo naših motornih testera na tržištu sada iznosi 55 odsto, a udeo naših trimera na tržištu iznosi više od 20 odsto. Naša prodajna mreža se sastoji od 261 prodajnih mesta. Prodajno i servisno STIHL osoblje odlično je obučeno u pogledu sadašnjih zahteva tržišta”, zjavio je Norbert Pik, član upravnog odbora kompanije STIHL.

Prema njegovim rečima, kako bi održala korak sa rastom poslovanja koji predviđamo za STIHL Srbija, kompanija je sredinom 2021. godine otpočela izgradnju poslovnog objekta površine od 10.000 metara kvadratnih. Vrednost novootvorene zgrade je sedam miliona evra.

Novi objekat predstavlja prekretnicu u mladoj istoriji STIHL Srbija, kojom su stvoreni prostorni preduslovi za dalju ekspanziju.

U prethodnoj poslovnoj godini STIHL je premašio obim prodaje od pet milijardi evra. Kompanija zapošljava 20.600 saradnika širom sveta i ima 10 proizvodnih lokacija.

STIHL D.O.O.

BATAJNIČKI DRUM 194 B, 11080 Beograd (Zemun) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
13.614.861,45 (2021)
Broj zaposlenih:
13 (2021)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...