KORONA VIRUS ĆE PROMENITI KAPITALIZAM NA BOLJE, smatra milijarder Mark Kjuban

SvetVesti

9.4.2020 12:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KORONA VIRUS ĆE PROMENITI KAPITALIZAM NA BOLJE, smatra milijarder Mark Kjuban KORONA VIRUS ĆE PROMENITI KAPITALIZAM NA BOLJE, smatra milijarder Mark Kjuban
Miiljarder Mark Kjuban (Cuban), američki preduzetnik i investitor smatra da će epidemija korona virusa promeniti kapitalizam na bolje. Kapitalizam će postati “saosećajniji” kao rezultat... KORONA VIRUS ĆE PROMENITI KAPITALIZAM NA BOLJE, smatra milijarder Mark Kjuban

Miiljarder Mark Kjuban (Cuban), američki preduzetnik i investitor smatra da će epidemija korona virusa promeniti kapitalizam na bolje.

Kapitalizam će postati “saosećajniji” kao rezultat pandemije korona virusa, rekao je Kjuban gostujući na američkoj TV CNBC i dodao: „Mislim da će kapitalizam postati mnogo pametniji i mnogo saosećajniji zbog onoga kroz šta sad prolazimo“.

Kjuban, koji je i vlasnik NBA kluba Dallas Mavericks, a čije se bogatstvo procenjuje na oko četiri milijarde dolara, objasnio je da će kapitalisti morati da stave zaposlene na prvo mesto, a ne akcije i akcionare.

On je rekao da će rukovodioci sada to i prepoznati i da će postaviti zaposlene na prvo mesto. „Ne može se raditi samo o akcionarima, u stvari, morate staviti zaposlene ispred akcionara“, rekao je Kjuban i dodao de će na kraju akconari svojim radom nagraditi upravo kompanije koje to prepoznaju.

Kjuban je rekao i da kompanije ne bi trebalo prerano da vrate zaposlene u kancelariju i pozvao zakonodavne vlasti da podrže radnike koji su pogođeni ekonomskim efektima krize.

On je komentarišući najavu američkog predsednika Donalda Trampa (Trump) da “otvori” američku ekonomiju do Uskrsa 12. aprila, rekao da nema razloga za žurbu i dodao: „Nema razloga za žurbu. Radije bih pogrešio tako što ću biti previše oprezan i neću reći ljudima da idu na posao sve dok u tu odluku ne budem potpuno siguran.

Kjuban je rekao i da prebrzo vraćanje zaposlenih na posao može biti „neoprostivo“ kod mlađih Amerikanaca. Dodao je da je loš poslovni potez vratiti se prerano na posao, jer ukoiko se dogodi da se neko razboli, onda će ta firma po tome i biti upamćena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...