Pad potražnje za konsultantskim uslugama

KPMG otpušta pet odsto zaposlenih u SAD

SvetVesti

28.6.2023 10:26 Autor: Vladimir Jokanović 1

KPMG otpušta pet odsto zaposlenih u SAD KPMG otpušta pet odsto zaposlenih u SAD
Kompanija KPMG sa sedištem u Londonu najavila je da otpušta pet odsto svojih zaposlenih u SAD u drugom krugu otpuštanja ove godine, jer se... KPMG otpušta pet odsto zaposlenih u SAD

Kompanija KPMG sa sedištem u Londonu najavila je da otpušta pet odsto svojih zaposlenih u SAD u drugom krugu otpuštanja ove godine, jer se bori sa usporavanjem potražnje za konsultantskim i drugim poslovnim uslugama.

KPMG, koja je bila prva među kompanijama „velike četvorke“ koja je u februaru otpustila deo osoblja, obavestila je u pismu zaposlene da nastavak „ekonomskih prepreka“ znači da su sada neophodna dodatna smanjenja radne snage, prenosi Financial Times.

Dok je smanjenje broja zaposlenih za dva procenta u februaru bilo ograničeno na osoblje u savetodavnom poslovanju, nastavak otpuštanja koje je najavljeno ove nedelje uticaće na sve oblasti usluga kompanije KPMG, uključujući revizorski posao. Oko 1.950 od 39.000 ljudi u kompaniji biće pogođeno najnovijim merama.

Zajedno sa naglim padom broja zaposlenih koji dobrovoljno napuštaju firmu, KPMG se suočava sa „značajnom neusklađenošću između veličine naše radne snage i mere resursa koji će biti potrebni za pružanje usluga u narednoj godini“, navedeno je u pismu koje je rukovodstvo uputilo zaposlenima.

Američke konsultantske kuće posle nekoliko godina vrtoglavog zapošljavanja zaustavile su ove godine taj proces i počele da smanjuju broj zaposlenih. EY otpušta pet odsto svog osoblja, dok je Deloitte interno najavio smanjenje osoblja za 1,5 odsto. McKinsey je najavio otpuštanje 2.000 od 45.000 svojih zaposlenih, a Accenture je započeo program smanjenja osoblja za 2,6 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...