Za kapitalne projekte planirano ukupno 1,4 milijarda dinara

Kragujevački budžet rebalansom uvećan na više od 11 milijardi dinara

SrbijaVesti

16.6.2023 18:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kragujevački budžet rebalansom uvećan na više od 11 milijardi dinara Kragujevački budžet rebalansom uvećan na više od 11 milijardi dinara
Kragujevačka skupština usvojila je danas rebalans budžeta za 2023. koji uznosi 11,16 milijardi dinara, što je povećanje od oko 5,8 odsto ili 619 miliona... Kragujevački budžet rebalansom uvećan na više od 11 milijardi dinara

Kragujevačka skupština usvojila je danas rebalans budžeta za 2023. koji uznosi 11,16 milijardi dinara, što je povećanje od oko 5,8 odsto ili 619 miliona dinara.

Član Gradskog veća za finansije Nenad Stanišić rekao je da je taj budžet u poređenju s prošlogodišnjim, veći za 17 odsto, prenosi Beta.

On je na sednici gradske skupštine objasnio da je osnov za planiranje većih budžetskih prihoda povećan suficit od planiranog u prošloj godini, prenet u 2023, koji iznosi 180 miliona dinara.

Stanišić je kazao da je na povećanje prihoda uticala i „brža dinamika“ ostvarenja prihoda od poreza na zarade i prihoda od poreza na imovinu u prvih pet meseci ove godine. Dodao je da se prihodi od prodaje zemljišta ne uvećavaju u odnosu na početno planirani budžet. On je rekao da se uvećavaju i rashodi u budžetu, kao i da neće biti ugrožene investicije planirane za 2023. godinu.

Za kapitalne projekte je planirano ukupno 1, 4 milijarde dinara.

„Među najznačajnijim projektima je rekonstrukcija Trga Radomira Putnika, obnova fasada, ulaganje u izgradnju novog vrtića, rekonstrukciju škola, vrtića, i unapređenje infrastrukture, budući da je za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže opredeljeno više od 230 miliona dinara, a za sanaciju i asfraltiranje ulica 300 miliona i 100 miliona za nove ulice“, rekao je Stanišić.

Odbornik Alternative Nikola Nešić je izrazio žaljenje zbog planiranog deficita na kraju godine u iznosu od 335 miliona dinara.

Šef odborničke grupe Alternativa Slađan Rakić je pitao zbog čega je budžet za rekonstrukciju Trga Radomira Putnika uvećan za 80 miliona, na 402 miliona dinara i izrazio sumnju da će do kraja troškovi verovatno dostići pola milijarde dinara. Troškove radova na trgu kritikovao je i poslanik Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...