Povratak radnika u fabriku nakon plaćenog odsustva u martu

Kragujevački Fiat nastavlja proizvodnju

AutomobiliLifestyleSrbijaVesti

12.4.2022 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kragujevački Fiat nastavlja proizvodnju Kragujevački Fiat nastavlja proizvodnju
Samostalni sindikat fabrike u Kragujevcu saopštio je da se od danas nastavlja sa proizvodnjom automobila Fiat 500L u fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija (FCA).... Kragujevački Fiat nastavlja proizvodnju

Samostalni sindikat fabrike u Kragujevcu saopštio je da se od danas nastavlja sa proizvodnjom automobila Fiat 500L u fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija (FCA).

Predsednik tog sindikata Saša Đorđević izjavio je za agenciju Beta da se radnici vraćaju na posao sa plaćenog odsustva na koje su otišli u martu.

„Jedan broj radnika je i u ponedeljak bio uposlen u fabrici jer su, kako je uobičajeno, obavljali neophodne pripreme za nastavak proizvodnje. Uveren sam da će proizvodnja biti nastavljena u dosadašnjem obimu u dve smene“, istakao je Đorđević.

Kako je on ranije izjavio Beti, u sindikatu očekuju da će se za mesec do dva znati konkretno kakav je plan menadžmenta za kragujevačku fabriku automobila. To interesuje radnike budući da su od početka ove godine uglavnom kod kuće, jer rade tek dva do tri dana u mesecu.

Prema rečima Đorđevića, očekuje se neko prelazno rešenje za fabriku kako bi se bar prepolovilo vreme koje radnici provode kod kuće umesto u fabrici. Tada je naveo i da se prema nezvaničnim informacijama, kao prelazno rešenje do početka proizvodnje novog modela, pominje proizvodnja električnog modela Fiat Panda u Kragujevcu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...