Potrebni izvođači za posao vredan 238,5 miliona dinara

Kreće gradnja marine na Dunavu, tik uz Srebrno jezero

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

7.6.2023 08:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Kreće gradnja marine na Dunavu, tik uz Srebrno jezero Kreće gradnja marine na Dunavu, tik uz Srebrno jezero
Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je tender za gradnju marine u Velikom Gradištu, a vrednost radova procenjena je na 238,5 miliona dinara bez PDV-a.... Kreće gradnja marine na Dunavu, tik uz Srebrno jezero

Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je tender za gradnju marine u Velikom Gradištu, a vrednost radova procenjena je na 238,5 miliona dinara bez PDV-a.

Lokacija koja je predviđena za faznu izgradnju marine nalazi se u zalivu, koji je formiran nakon izvođenja uzvodne i nizvodne pregrade na rukavcu Dunava, u sklopu izvođenja radova na formiranju Srebrnog jezera, prenosi eKapija.

Na ovoj lokaciji postoji saobraćajni pristup, te je potrebno predvideti izgradnju priključka na javnu saobraćajnicu, saobraćajne i manipulativne površine i parking unutar kompleksa marine. Teritoriju marine potrebno je ograditi i projektovati ulaznu kolsku i pešačku kapiju.

Prema Planu detaljne regulacije naselja Beli bagrem, duž postojećeg nasipa predviđena je javna saobraćajnica, na koju je predviđen priključak interne saobraćajnice marine.

U sklopu marine predviđeni su: čuvarska služba, uprava marine, klub marine, zatvoreni hangar za plovila i komercijalni sadržaji (prodavnica mešovite robe, servis i iznajmljivanje bicikala, prodaja ribolovačke opreme, prodaja nautičke opreme, banka, pošta, informativni pult turističke organizacije, prodaja suvenira….)

Akvatorija ima pravougaonu formu koja je uslovljena konceptualnim rešenjem rasporeda pontona. Paralelna je sa frontalnim delom teritorije marine. Upravno na obalu postavljen je glavni ponton, na koji se sa leve i desne strane nadovezuju poprečni sekundarni pontoni.

Kako je ranije najavljeno, marina u Velikom Gradištu imaće mogućnost prihvatanja i opsluživanja plovila od najmanjih (dužine manje od 6,5 metara) do plovila dužine 12 metara, na bokovima i do 20 metara.

Rok za realizaciju ugovora je 14 meseci od dana zaključenja ugovora, a rok za podnošenje ponuda je 3. jul 2023. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...