Oaktree Capital preuzima imovinu kineske građevinske grupe

Kreditori kompanije Evergrande prodali parcelu namenjenu za „Projekat zamak“

BiznisNekretnineSvetVesti

7.11.2022 16:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kreditori kompanije Evergrande prodali parcelu namenjenu za „Projekat zamak“ Kreditori kompanije Evergrande prodali parcelu namenjenu za „Projekat zamak“
Kreditori kompanije Evergrande prodali su parcelu u Hong Kongu na kojoj je trebalo da bude izgrađena rezidencija za predsednika odbora ove grupe Hueja Ka... Kreditori kompanije Evergrande prodali parcelu namenjenu za „Projekat zamak“

Kreditori kompanije Evergrande prodali su parcelu u Hong Kongu na kojoj je trebalo da bude izgrađena rezidencija za predsednika odbora ove grupe Hueja Ka Jena (Hui Ka Yan).

Iz kineske građevinske kompanije je saopšteno da će 636 miliona dolara od prodaje biti upotrebljeno za isplatu finansijskih obaveza. Takođe, iz kompanije su naveli da su očekivali gubitak od 770 miliona dolara kada je u pitanju ovaj projekat, piše Financial Times.

Oaktree Capital, kompanija sa sedištem u Los Anđelesu, preuzela je u januaru kontrolu nad imovinom, insajderima poznatom kao “Projekat zamak”, pošto kompanija Evergrande nije uspela da isplati obaveze u vezi sa pozajmicom za koju je imala osiguranje od 158 milijardi dolara.

Parcela ima 2,2 miliona kvadratnih metara i locirana je u Juen Longu, u hongkonškim novim teritorijama u blizini granice sa kontinentalnom Kinom. Na njoj je Huej Ka Jen planirao da izgradi palatu koja bi podsećala na Versajski dvorac u Francuskoj.

Preuzimanje kompanije Oaktree, koja takođe potražuje projekat grupe u blizini Šangaja, predstavlja jedno od najdramatičnijih i najznačajnijih potraživanja imovine kada su u pitanju strani kreditori ove grupe.

Evergrande ima 300 milijardi dolara dugovanja, od kojih strani kreditori poseduju oko 20 milijardi dolara.

Kineski sektor nekretnina prolazi kroz krizu likvidnosti u poslednjih godinu dana, pri čemu su se kompanije borile da rasprodaju imovinu kako bi ispunile dužničke obaveze.

Iz podružnice konglomerata Fosun u vlasništvu Gua Guangčanga (Guo Guangchang) saopšteno je da će kompanija prodati svoj u Zhaojin Mining Industry za 4,4 milijarde hongkonških dolara (560 miliona dolara). Grupa traži način da otplati dug od 260 milijardi juana (36 milijardi dolara.)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...