Povodom incidenta na nebu iznad Crnog mora

Kremlj: Odnosi SAD i Rusije su žalosni

SvetVesti

15.3.2023 15:16 Autor: Vladimir Jokanović 4

Kremlj: Odnosi SAD i Rusije su žalosni Kremlj: Odnosi SAD i Rusije su žalosni
Odnosi između Rusije i SAD su na veoma niskom nivou i u veoma žalosnom stanju rekao je povodom incidenta sa američkim dronom portparol Kremlja... Kremlj: Odnosi SAD i Rusije su žalosni

Odnosi između Rusije i SAD su na veoma niskom nivou i u veoma žalosnom stanju rekao je povodom incidenta sa američkim dronom portparol Kremlja Dmitrij Peskov“. Prema tvrdnji Vašingtona, ruski vojni avion udario je u američki dron i oborio ga u utorak iznad Crnog mora.

Što se tiče bilateralnih odnosa, znamo da su oni verovatno na najnižoj tački. Stanje je žalosno“, neveo je Peskov, dodajući da o incidentu nema da kaže ništa novo, imajući u vidu prilično iscrpno saopštenje ruskog Ministarstvo odbrane, prenosi Russia Today.

Evropska vojna komanda SAD saopštila je u utorak da je ruski lovac Su-27 u pratnji još jednog ruskog vojnog mlaznjaka udario u elisu američkog drona MK-9 iznad Crnog mora, nakon čega je dron pao u međunarodne vode. SAD su ocenile da je do sudara došlo usled „nebezbednog i neprofesionalnog“ presretanja, prenosi Bloomberg.

Ruski avioni su navodno prethodno leteli ispred drona i na njega ispuštali gorivo. „Naša letelica MK-9 obavljala je rutinske operacije u međunarodnom vazdušnom prostoru kada ju je presreo i udario ruski avion, što je dovelo do pada i potpunog gubitka MK-9. U stvari, ovaj nebezbedan i neprofesionalan čin Rusa umalo je doveo do pada obe letelice“, izjavio je general američkog vazduhoplovstva Džejms Heker (James Hecker).

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da ruski lovci nisu koristili vazdušno-desantno oružje i da nisu došli u kontakt sa američkim dronom iznad Crnog mora. Ministarstvo je saopštilo da je usled oštrog manevrisanja američka bespilotna letelica ušla u nekontrolisani let uz gubitak visine i sudarila se sa površinom vode.

  • Milovan94

    15.3.2023 #1 Author

    Samo da ne bude svetski rat

    Odgovori

  • GOCA BG

    15.3.2023 #2 Author

    Amerika samo provocira i trazi nacine da izazove jos zesci incident…

    Odgovori

  • TATJANA

    17.3.2023 #3 Author

    Nece izaci na dobro sve ovo

    Odgovori

  • MAJALG

    19.3.2023 #4 Author

    Sto nije neocekivano shodno svemu sto se desava, a svaka nova situacija samo produbljuje vec nastalu situaciju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...