Kijev negirao bilo kakvo učešće u sabotaži Severnog toka

Rusija veruje da Ukrajina nije sabotirala gasovod

Svet

9.3.2023 15:38 Autor: Vladimir Jokanović 1

Rusija veruje da Ukrajina nije sabotirala gasovod Rusija veruje da Ukrajina nije sabotirala gasovod
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je da Vašington i London koriste oproban način kontrolisanog curenja informacija kako bi uticali na javno mnjenje u cilju... Rusija veruje da Ukrajina nije sabotirala gasovod

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je da Vašington i London koriste oproban način kontrolisanog curenja informacija kako bi uticali na javno mnjenje u cilju skretanja pažnje sa stvarnih izvršilaca sabotaže gasovoda Severni tok.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je da autori napada žele da odvrate pažnju. „Očigledno je da je ovo koordinisano“, rekao je Peskov povodom izveštaja više zapadnih medija da iza eksplozije gasovoda zapravo stoji ukrajinska grupa, prenose RIA Novosti.

Poslednji u nizu tekstova objavio je Wall Street Journal koji navodi da je CIA u leto prošle godine upozorila evropske kolege da bi ukrajinski državljani mogli da pripremaju teroristički napad na Severni tok, pozivajući se na izvore u obaveštajnim službama.

Nemački Zeit preneo je dan ranije da je lociran brod koji je korišćen za postavljanje eksploziva. List navodi da je rad gasovoda obustavljen mesec i po dana pre eksplozije, što navodno ukazuje da je gasovodu potrebno održavanje. U sabotaži navodno nisu učestvovali Britanci i Amerikanci.

Ukrajina je negirala bilo kakvu umešanost u eksploziju u septembru prošle godine na tri od četiri cevi gasovoda Severni tok 1 i 2. Demanti Kijeva usledio je posle objave New York Timesa u kojoj je citiran neimenovani američki obaveštajac koji sugeriše da bi iza napada mogla da stoji Ukrajina.

  • GOCA BG

    9.3.2023 #1 Author

    Mogu oni da sugerisu sta zele,ali se zna ko stoji iza cele price…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...