Zvanična Moskva insistira na društvenoj odgovornosti preduzeća

Kremlju je važan dijalog između državnog i privatnog sektora

PreduzetnikSvetVesti

4.6.2021 14:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kremlju je važan dijalog između državnog i privatnog sektora Kremlju je važan dijalog između državnog i privatnog sektora
Ruski državni i privatni sektor su u stalnom dijalogu i većina odluka donosi se na toj osnovi, izjavio je na konferenciji za novinare portparol... Kremlju je važan dijalog između državnog i privatnog sektora

Ruski državni i privatni sektor su u stalnom dijalogu i većina odluka donosi se na toj osnovi, izjavio je na konferenciji za novinare portparol Kremlja Dmitri Peskov (Dmitry Peskov). On je naglasio da preduzeća u Rusiji zarađuju novac i snose društvenu odgovornost, a da država ubira poreze za izgradnju i razvoj zemlje, prenosi Tass.

Novinari su pitali Peskova da prokomentariše izjavu predsednika Odbora direktora Sistema, Vladimira Jevtušenkova (Vladimir Yevtushenkov), o rastu cena društveno značajnih proizvoda i postupcima proizvođača. Jevtušenkov je izjavio da bi vlada trebalo da nađe način da se prilagode „pravila igre“ u poslovanju.

„Preduzeća zarađuju novac, ali istovremeno nose socijalni teret. Društvena odgovornost preduzeća je apsolutno obavezan faktor i svojstven je našim velikim preduzetnicima“, navodi Peskov, i dodaje:

„Vlada prikuplja poreze i gradi zemlju koristeći ih, sprovodi razne projekte za ekonomski i socijalni razvoj, ispunjava socijalne obaveze prema stanovništvu. Sve se ovo dešava u okviru važećeg zakonodavstva”.

Prema njegovim rečima stavovi se mogu razlikovati i formulacije mogu biti „oštrije ili mekše“, ali bez obzira na to, nužan je dijalog između vlade i privatnog sektora, da bi odluke bile dobre za obe strane, piše Tass.

Tagovi
RUSIJA VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...