prošle godine zabeleženi rekordni rezultati

Krka posluje kao i do sada u Rusiji

BiznisEUPoslovanjeRegionVesti

24.3.2022 10:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Krka posluje kao i do sada u Rusiji Krka posluje kao i do sada u Rusiji
Slovenačka Krka posluje bez promena u Ruskoj Federaciji. „Ne planiramo da ograničavamo poslovanje niti se povlačimo iz Rusije“, saopštio je upravni odbor nslovenačke kompanije... Krka posluje kao i do sada u Rusiji

Slovenačka Krka posluje bez promena u Ruskoj Federaciji. „Ne planiramo da ograničavamo poslovanje niti se povlačimo iz Rusije“, saopštio je upravni odbor nslovenačke kompanije na vebinaru koji je organizovala Ljubljanska berza.

Ponovili su da još ne mogu da procene posledice rusko-ukrajinskog rata po poslovanje, kao i da će sve izmene ovogodišnjih planova biti saopštene kada i ako bude potrebno ili kada procene situacije u Rusiji postanu opipljivije, piše Finance.si.

„Niko od farmaceuta se nije povukao sa ruskog tržišta“, rekao je Brane Kastelec, direktor finansijskog sektora Krke, na pitanje o mogućem povlačenju Krke iz Rusije. On je dodao da ne vide nikakvu mogućnost da im Rusija konfiskuje imovinu u ovoj zemlji.

Član uprave Krke David Bratož objasnio je da se ne suočavaju sa pritiscima da se povuku iz Rusije i ponovio poruku da se poslovanje u Rusiji za sada odvija bez problema.

Krka je prošle nedelje objavila da su tržišta Rusije i Ukrajine u poslednjem kvartalu ostvarila čak i više prihoda nego u istom periodu prošle godine.

Krka je prošle godine ostvarila 1,565 milijardi evra prihoda (dva odsto više nego godinu ranije) i 308,2 miliona evra neto dobiti, što je rast od sedam odsto u odnosu na 2020. godinu. Krka je prošle godine zabeležila rekorde u oba parametra.

Za ovu godinu planirani su prihodi od 1,610 miliona evra i neto dobit od oko 300 miliona evra, ali su ti planovi sada verovatno pod znakom pitanja.

KRKA, d.d., Novo mesto

Šmarješka cesta 6, 8000 Novo mesto , Slovenija

Poslovni prihodi (EUR):
1.513.606.000,00 (2020)
Broj zaposlenih:
6.005 (2020)
  • ZVE84

    27.3.2022 #1 Author

    Rusija veliko tržište tako da je uspeh zagarantovanu.

    Odgovori

  • GOCA BG

    27.3.2022 #2 Author

    Sto bi Krka odlazila !?

    Odgovori

  • deki

    27.10.2022 #3 Author

    ne brinem se ja za Slovence.To su ljudi zdravog razuma nisu oni potpali pod uticaj nekih EU budala kao sto je potpao Mercedes.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...