Južnokorejski konglomerat će svake jeseni otkrivati nove artiste

LG u saradnji sa Gugenhajm muzejom podržava savremene umetnike

Firme u fokusuKulturaLifestyleSvetU fokusuVesti

2.6.2022 18:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

LG u saradnji sa Gugenhajm muzejom podržava savremene umetnike LG u saradnji sa Gugenhajm muzejom podržava savremene umetnike
LG Group saopštila je u četvrtak da će sarađivati sa Gugenhajm muzejom na promociji svog brenda i podršci savremenim umetnicima u svetovima umetnosti i... LG u saradnji sa Gugenhajm muzejom podržava savremene umetnike

LG Group saopštila je u četvrtak da će sarađivati sa Gugenhajm muzejom na promociji svog brenda i podršci savremenim umetnicima u svetovima umetnosti i tehnologije koji se sve više preklapaju.

U sredu je u muzeju u Njujorku predstavljena Art Technology Initiative, u okviru koje grupa i dve kompanije LG – LG Electronics i LG Display – sarađuju sa muzejom na podršci umetnosti i kultivisanju umetnika u nastajanju u narednih pet godina, piše KoreaTimes.

Svetski poznati muzej ima još tri ogranka: u Veneciji, Abu Dabiju i Bilbau u Španiji.

Prema sporazumu, LG i muzej će kreirati godišnju nagradu – LG Guggenheim nagradu, kako bi pomogli u finansiranju inovativnih savremenih umetnika koji se posvete stvaranju digitalnih umetničkih dela. Prvi dobitnik nagrade biće objavljen sledećeg proleća, saopštila je kompanija.

Gugenhajm muzej je to objavio tokom žurke mladih kolekcionara u sredu uveče, koja je održana nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije Covid-19.

Južnokorejski konglomerat će svake jeseni otkrivati nove umetnike u okviru programa Emerging Artist i pomoći im da kreiraju i prikažu svoja umetnička dela na TV-u LG Electronics sa organskim svetlećim diodama (OLED), sve popularnijem uređaju koji prikazuje umetnička dela zbog svoje realistične boje i visoke rezolucije.

„Saradnja će pomoći dvema stranama da otkriju i razviju konvergenciju umetnosti i najsavremenijih tehnologija“, navodi LG u saopštenju, dodajući da se očekuje da će nova inicijativa podstaći „kreativni imidž LG brenda u najsavremeniji sektor prikaza.“

LG je nedavno pojačao napore da promoviše svoje proizvode kao medij za umetnost.

Prošle nedelje, umetničko delo tursko-američkog medijskog umetnika Refika Anadola, NFT (nezamenljivi token), koje je bilo prikazano na providnom OLED panelu LG Displai-a, prodato je na aukciji za 6,2 miliona dolara.

„Razumeo sam koliko OLED može biti neverovatan za prenošenje slika sa podacima i skulptura podataka“, rekao je Anadol, a prenosi LG.

„Pogotovo, Transparentni OLED LG Displai-a je veoma uzbudljiv medij jer zaista možete da vidite holografska iskustva, dok ste u interakciji sa veštačkom inteligencijom.

  • MARKO7

    2.6.2022 #1 Author

    Pa realno savrene umetnike i treba najviše podržavati!

    Odgovori

  • Anna

    3.6.2022 #2 Author

    Jedna lepa vest u moru sivila. Umetnost treba podržavati

    Odgovori

  • GOCA BG

    3.6.2022 #3 Author

    Ovo je sjajno sto rade!

    Odgovori

  • EVA57

    5.6.2022 #4 Author

    Umetnici su duša sveta i podrška je ono što im treba više nego išta. Bravo!

    Odgovori

  • Dragana

    6.6.2022 #5 Author

    Malo da se cuje i o umetnicima

    Odgovori

  • Lolek

    6.10.2022 #6 Author

    bravo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...