Srpski ugostitelji nagrađeni žutim "kuvarskim kapama"

Predstavljeno srpsko izdanje Gault & Millau gastronomskog vodiča

Bolji posaoLifestyleTurizamVesti

1.6.2022 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Predstavljeno srpsko izdanje Gault & Millau gastronomskog vodiča Predstavljeno srpsko izdanje Gault & Millau gastronomskog vodiča
Svečana promocija srpskog izdanja Gault & Millau vodiča održana je 31. maja u hotelu Crowne Plaza, gde su posetioci imali prilike da se upoznaju... Predstavljeno srpsko izdanje Gault & Millau gastronomskog vodiča

Svečana promocija srpskog izdanja Gault & Millau vodiča održana je 31. maja u hotelu Crowne Plaza, gde su posetioci imali prilike da se upoznaju sa najboljim domaćim specijalitetima, ali i vrstama vina koje se proizvode u našoj zemlji.

Gault & Millau, kao kompletan vodič kroz nacionalne kuhinje sveta, širi svoj uticaj još od 1962. godine, a do sada se na njegovoj mapi našlo 25 zemalja. Ove godine u francuski gastronomski vodič su uvršteni i najbolji autohtoni ukusi Srbije, a našim restoranima, šefovima i somelijerima dodeljene su čuvene nalepnice sa žutim kuvarskim kapama.

Objavljivanje Gault & Millau vodiča na srpskom i engleskom jeziku omogućila je Turistička organizacija Srbije, a zajednički cilj je da se u prvi plan istaknu zaposleni u ugostiteljstvu, da se prepozna i nagradi njihov doprinos kvalitetu imenovanjem najboljih u više kategorija, od najboljeg šefa do najboljeg somelijera, navodi se u zvaničnom saopštenju Turističke organizacije Srbije (TOS).

Gostima su se na samom početku svečanosti obratile direktorka Gault & Millau Slovenija i Srbija Mira Šemić, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić. Tom prilikom predstavljena je vrednost i kvalitet vodiča, kao i njegov značaj za turizam i turističke destinacije u Srbiji.

Na jednom od najznačajnijih gastronomskih događaja u zemlji, sa nosećim sloganom „Luksuz je u kvalitetu, a ne u ceni“, ugostiteljima su dodeljivane „kuvarske kape“ kao ocene kvaliteta usluge i ukusa i prikazane u vodiču, a najboljima su u okviru programa dodeljene nagrade, navodi se u saopštenju.

Prema merilima Gault & Millau vodiča, najbolje ocenjeni restorani su Salon 1905 i Langouste, titulu najboljeg somelijera je poneo Vuk Vuletić, a nagradu za najbolji POP restoran poneo je Ćevap kod Dekija.

Krsto Radović dobio je nagradu za najboljeg poslastičara, Marko Komadina za najboljeg mladog šefa, dok je Marko Brzak dobio priznanje “Šef tradicije”. David Šimanić izabran je za šefa budućnosti, a priznanje “Šef godine” pripalo je Vanji Puškaru.

  • MARKO7

    2.6.2022 #1 Author

    Pa dobro, to su sve diplomirani ljudi.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    2.6.2022 #2 Author

    Lepo, da se nagrade i pohvale naši kuvari i ugostitelji jer imamo najukusniji kuhinju na svetu.

    Odgovori

  • SNEZANA

    2.6.2022 #3 Author

    Nasi ugostitelji su jedni od najboljih,bravo

    Odgovori

  • VERA

    2.6.2022 #4 Author

    Odličan rezultatvza naše ogostitelje da pored svega što su postigli osvoje i priznanje.

    Odgovori

  • Anna

    2.6.2022 #5 Author

    Super! Baš divno za naše ugostitelje.

    Odgovori

  • GOCA BG

    2.6.2022 #6 Author

    Imamo sjajne kuvare,bravo!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...