iz kompanije kažu da poštuju žalbe koje su u skladu sa zakonom

Linglong: Ne dugujemo ništa Alfa Technicsu, nemamo ugovor sa njima

BiznisSrbijaVesti

25.8.2022 17:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Linglong: Ne dugujemo ništa Alfa Technicsu, nemamo ugovor sa njima Linglong: Ne dugujemo ništa Alfa Technicsu, nemamo ugovor sa njima
Kompanija Linglong objavila je da nije sklopila nijedan ugovor sa kompanijom Alfa Technics, čiji su radnici 23. avgusta započeli protrest ispred gradilišta buduće fabrike... Linglong: Ne dugujemo ništa Alfa Technicsu, nemamo ugovor sa njima

Kompanija Linglong objavila je da nije sklopila nijedan ugovor sa kompanijom Alfa Technics, čiji su radnici 23. avgusta započeli protrest ispred gradilišta buduće fabrike guma Linglonga u Zrenjaninu zbog navodnog duga od 5,5 miliona evra, te da sa firmom iz Svilajnca nema direktnu saradnju i ne duguje joj ništa.

U saopštenju kompanije je navedeno da Alfa Technics kao podizvođač ima ugovor sa beogradskim ogrankom firme China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction, (CEEC TEPC) glavnim podizvođačem radova na zrenjaninskoj fabrici, prenosi Beta.

„Kompanije Alfa Technics i CEEC TEPC su svojevoljno potpisale ugovor, i njihova saradnja treba da se odvija u skladu sa ugovorom i zakonom. Linglong nije sklopio nijedan ugovor sa kompanijom Alfa Technics, niti sa njom ima direktnu saradnju, pa samim tim Linglong prema pomenutoj kompaniji nije stvorio nikakva dugovanja“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da Linglong „sve obaveze prema kompaniji CEEC TEPC isplaćuje u skladu sa ugovorom“.

„Linglong, kao investitor, poštuje žalbe srpskih kompanija koje su razumne i u skladu sa zakonom, i smatramo da sporovi isto tako treba da se rešavaju legalnim i razumnim sredstvima“, navedeno je u saopštenju.

Linglong International Europe d.o.o. Zrenjanin

AVENIJA LINGLONG 1, 23101 Zrenjanin , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
2.026.048,18 (2021)
Broj zaposlenih:
784 (2021)

Istaknuto je da je Linglong izneo kompaniji CEEC TEPC, „praktičan i logičan predlog“ za rešavanje spora i nadaju se da će se „obe strane vratiti u zakonit i razuman kolosek i da će nesuglasice rešiti komunikacijom i pregovorima“.

  • GAGA

    25.8.2022 #1 Author

    Na osnovu njegove izjave, ja samo mogu da zakljucim da Linglong sa mnogim firmama ima sporove

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    26.8.2022 #2 Author

    Mama na tatu, tata na mamu, divno.. A toliki dug.

    Odgovori

  • VERA

    27.8.2022 #3 Author

    Ma da ih zatvore i resen problem. Da isplate sve sto su duzni.

    Odgovori

  • GOCA BG

    27.8.2022 #4 Author

    Koja je pozadina cele ove price…

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    28.8.2022 #5 Author

    Linglong nam ne treba! Vratite se odakle ste i došli.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...