Trgovci će imati mogućnost da bolje optimizuju finansijske resurse

Londonska berza kupuje kompaniju Quantile za 363 miliona dolara

BerzaNovacVesti

6.12.2021 13:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Londonska berza kupuje kompaniju Quantile za 363 miliona dolara Londonska berza kupuje kompaniju Quantile za 363 miliona dolara
Londonska berza (LSEG) pristala je da otkupi Quantile Group, firmu čija su delatnosti kreiranje korporativnih portfolija, procene rizika i optimizacija kapitala. LSEG je ovu... Londonska berza kupuje kompaniju Quantile za 363 miliona dolara

Londonska berza (LSEG) pristala je da otkupi Quantile Group, firmu čija su delatnosti kreiranje korporativnih portfolija, procene rizika i optimizacija kapitala. LSEG je ovu odluku donela sa ciljem da trgovcima ponudi mogućnosti za upravljanje rizicima.

Iz berze su saopštili da su spremni da plate 274 miliona funti (363 miliona dolara) za pomenutu kompaniju. Quantile poseduje alate koji su korisni za poslovanje banaka, investicionih fondova i ostalih firmi, kada je u pitanju optimizacija veličine, rizika, kompleksnosti i pridruženih cena derivata u kompanijskom portfoliju, navodi se na veb-sajtu firme, piše Bloomberg.

Iz LSEG su izjavili da će akvizicija biti finansirana iz postojećih novčanih i kreditnih sredstava. Ugovor, za koji se očekuje da će biti zaključen 2022. Godine, moraće da prođe kroz zakonske i antimonopolske provere.

Sa značajnim dodatkom kao što je Quantile, berza će moći da obezbedi “sofisticiranije alate i infrastrukturu kako bi njeni klijenti mogli da optimizuju svoje finansijske resurse i dovede do veće efikasnosti OTC proizvoda”, izjavio je direktor sektora za posttrgovanje u LSEG Danijel Megvajer (Daniel Maguire).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...