LUFTHANSA OBUSTAVLJA SAOBRAĆAJ PREMA HRVATSKOJ Nakon 53 godine aviokompanija ukida liniju Minhen-Zagreb

BiznisEUFirme u fokusuRegionTurizamU fokusuVesti

6.11.2020 10:40 Autor: Marija Jovanović 0

LUFTHANSA OBUSTAVLJA SAOBRAĆAJ PREMA HRVATSKOJ Nakon 53 godine aviokompanija ukida liniju Minhen-Zagreb LUFTHANSA OBUSTAVLJA SAOBRAĆAJ PREMA HRVATSKOJ Nakon 53 godine aviokompanija ukida liniju Minhen-Zagreb
Nemačka aviokompanija Lufthansa od 1. decembra ukida liniju Minhen-Zagreb nakon 53 godine saobraćanja na toj relaciji. Kompanija će ukidanjem ove linije privremeno napustiti Aerodrom... LUFTHANSA OBUSTAVLJA SAOBRAĆAJ PREMA HRVATSKOJ Nakon 53 godine aviokompanija ukida liniju Minhen-Zagreb

Nemačka aviokompanija Lufthansa od 1. decembra ukida liniju Minhen-Zagreb nakon 53 godine saobraćanja na toj relaciji.

Kompanija će ukidanjem ove linije privremeno napustiti Aerodrom Zagreb, prenosi Croatian Aviation i podseća da je Lufthansa prethodno ukinula liniju Frankfurt-Zagreb do proleća 2021. godine.

Koliko je Lufthansa bitna za aerodrom u Zagrebu pokazuju brojke – u 2016. godini ova kompanija imala je udeo od visokih 18,25 odsto prometa putnika, a godinu dana kasnije 17,45 procenata.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Očekivalo se da će Lufthansa na liniji Minhen-Zagreb, jedinoj aktivnoj prema Hrvatskoj, leteti tokom cele zimske sezone jer je u novembru aviokompanija povećala broj letova koji su dostupni svakodnevno. Međutim, od 1. decembra Lufthansa će ipak prekinuti saobraćaj na ovoj ruti, čime će se u potpunosti, privremeno, povući sa Aerodroma Zagreb, a time i sa hrvatskog tržišta.

S obzirom da će Lufthansa prekinuti saobraćaj na trenutno jedinoj aktivnoj liniji prema Zagrebu, a uz ranije otkazane letove Austrian Airlines, Eurowings je jedina kompanija iz grupe Lufthansa koja će ove zime leteti prema Zagrebu.

Povlačenje Lufthanse iz Zagreba svakako je loša vest jer se gubi direktna povezanost sa Minhenom, koji kao saobraćajno čvorište omogućava nastavak putovanja prema brojnim destinacijama u Evropi i svetu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...