Nemačka kompanija protiv novog zakona o zaštiti od zaraznih bolesti

Lufthansa se žali na obavezu nošenja maske

EULifestyleSvetVestiZdravlje

30.8.2022 09:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Lufthansa se žali na obavezu nošenja maske Lufthansa se žali na obavezu nošenja maske
Nemački nacionalni avio-prevoznik Lufthansa zatražio je od vlade da hitno odustane od svoje namere da zadrži, pa čak i pooštri propis o obaveznom nošenju... Lufthansa se žali na obavezu nošenja maske

Nemački nacionalni avio-prevoznik Lufthansa zatražio je od vlade da hitno odustane od svoje namere da zadrži, pa čak i pooštri propis o obaveznom nošenju maski tokom putovanja na dugim letovima.

„Ako imaju izbor leteti nekoliko sati sa ili bez maske na licu, obično izaberu udobniju opciju“, saopštava Lufthansa, a prenosi Seebiz.

Maske su, naravno, sada obavezne na svim letovima za Nemačku i iz Nemačke, ali kompanije iz zemalja u kojima maske nisu obavezne retko sprovode ovu uredbu.

Prema nacrtu novog zakona o zaštiti od zaraznih bolesti, FFP2 maske biće obavezne. Trenutno se tolerišu lakše medicinske maske.

Mnoge zemlje popuštaju mere i više ne zahtevaju maske u avionima, pa će stroga nemačka pravila dodatno opteretiti letačko osoblje Lufthanse.

Naime, kompanija je pre nekoliko meseci sugerisala osoblju da putnicima skrenu pažnju da treba da nose masku, ali da ne eskaliraju ako ih odbiju.

„Vlada mora hitno promeniti nacrt novog zakona“, navela je Lufthansa.

Zakon će se narednog meseca naći na dnevnom redu Bundestaga.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...