Državna pomoć za 19 avio-kompanija

Subvencije za vraćanje novca od propalih karata zbog sankcija Rusiji

SvetU fokusuVesti

25.8.2022 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Subvencije za vraćanje novca od propalih karata zbog sankcija Rusiji Subvencije za vraćanje novca od propalih karata zbog sankcija Rusiji
Državnu podršku u iznosu 2,5 milijarde rubalja (41,8 miliona dolara) podeliće 19 avio-kompanija iz Rusije, saopštila je tamošnja Federalna agencija za vazdušni saobraćaj. Subvencije... Subvencije za vraćanje novca od propalih karata zbog sankcija Rusiji

Državnu podršku u iznosu 2,5 milijarde rubalja (41,8 miliona dolara) podeliće 19 avio-kompanija iz Rusije, saopštila je tamošnja Federalna agencija za vazdušni saobraćaj. Subvencije su namenjene za vraćanje novca putnicima zbog otkazanih letova.

Pravo na refundiranje novca imaju putnici čiji su letovi otkazani zbog spoljnih ograničenja, odnosno sankcija. Ruskim avio-kompanijama zabranjeno je da lete u EU odmah posle ulaska ruske vojske u Ukrajinu. Za subvencije se prijavilo 19 avio-kompanija, a novac će im biti isplaćen krajem avgusta i početkom septembra, prenosi Komersant.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj saopštila je početkom avgusta da je ponovo podelila subvencije ruskim avio-kompanijama i aerodromima, u isnosu od 54 milijarde rubalja (902 miliona dolara), kao i da ukupan budžet četiri programa državne podrške ruskoj avio-industriji iznosi 125,5 milijardi rubalja (2,01 milijardi dolara).

Mere podrške namenjene su obezbeđivanju likvidnosti avio-kompanija i održavanju saobraćaja na domaćim linijama, a zatvorenim aerodromima u južnom i centralnom delu Rusije održavanju aerodromske infrastrukture i zadržavanju osoblja. Od 24. februara zatvoreno je 11 aerodroma na jugu Rusije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...