Investicija vredna 7,3 miliona evra

Luka Koper proširena za 68.000 kvadratnih metara

EURegionVesti

5.7.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Luka Koper proširena za 68.000 kvadratnih metara Luka Koper proširena za 68.000 kvadratnih metara
U Luci Koper obavljena je primopredaja 68.000 kvadratnih metara novog lučkog prostora, koji će primiti 3.500 vozila. Investicija je vredna 7,3 miliona evra. Auto-terminal... Luka Koper proširena za 68.000 kvadratnih metara

U Luci Koper obavljena je primopredaja 68.000 kvadratnih metara novog lučkog prostora, koji će primiti 3.500 vozila. Investicija je vredna 7,3 miliona evra. Auto-terminal sada može da primi ukupno 46.500 vozila, a u narednim godinama planiraju još povećanje kapaciteta, saopštila je Luka Koper.

Ovo je jedna od najvažnijih akvizicija terminala, gde je prošle godine pretovareno više od 800.000 vozila, najviše među lukama na Mediteranu, ističu iz Luke Koper.

U zadnjem delu trećeg lučkog basena, na tzv. kaseti 5A, koja se nalazi u opštini Ankaran, ima dodatni prostor za skladištenje automobila. Novi skladišni prostor postao je deo lučke carinske zone, pa je i ograda pomerena, piše SEEbiz.

Tlo je ojačano materijalom iskopanim tokom izgradnje Škocjanskog zaliva i produbljivanja ulaznog kanala prvog lučkog basena. Radove, koji su koštali 5,3 miliona evra, izvela je kompanija Kolektor CPG. Investicija je, između ostalog, obuhvatila postavljanje stubova za rasvetu i uređenje parking mesta sa električnim stanicama za punjenje. Vrednost celokupne investicije je 7,3 miliona evra, naveli su u Luci Koper.

U narednim godinama planiraju da za skladište automobila koriste još dve manje parcele u neposrednoj blizini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...