najavljena impresivna reforma

Mali: Za unapređenje rada Uprave carina važna digitalizacija

SrbijaVesti

18.4.2023 17:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mali: Za unapređenje rada Uprave carina važna digitalizacija Mali: Za unapređenje rada Uprave carina važna digitalizacija
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u utorak da je na digitalizaciji Uprave carina, iniciranoj pre nekoliko godina, već urađeno mnogo, ali da će... Mali: Za unapređenje rada Uprave carina važna digitalizacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u utorak da je na digitalizaciji Uprave carina, iniciranoj pre nekoliko godina, već urađeno mnogo, ali da će još projekta u toj oblasti, dodatno unaprediti njen rad.

Mali je u razgovoru sa generalnim sekretarom Svetske carinske organizacije Кuniom Mikurijem kazao da će reforma Uprave carine biti impresivna i da će Srbija biti primer drugim zemljama, objavilo je ministarstvo, prenosi Beta.

Mali je sa predstavnikom Svetske carinske organizacije razgovarao o unapređenju rada Uprave carina Srbije i to kako o njenoj digitalizaciji, tako i o jačanju njenih kadrovskih kapaciteta, a sastanku je prisustvovao direktor Uprave carina Branko Radujko.

Ministar finansija je istakao je da su već završeni projekti uvođenja e-faktura i e-fiskalizacije, kao i da će digitalizacijom carine biti zaokružen važan proces u privredi.

Generalni sekretar Svetske carinske organizacije Кunio Mikuri je rekao da „granice dele, a carine povezuju“, te da je važno da se sprovede digitalizacija carine, kao i da se u tom smislu primene međunarodni standardi.

Naveo i da je ključno ulaganje u kadrove, kako bi oni bili motivisani, osposobljeni i kako bi što efikasnije radili svoj posao.

On je podržao inicijativu „Otvoreni Balkan“ jer podrazumeva brži i lakši protok roba, ljudi i usluga.

Rekao je i da je Srbija regionalni lider u ekonomiji, i da se nada da može da se utiče i na druge zemlje u regionu da ojačaju svoje ekonomije, navedeno je u saopštenju.

  • ELLA

    18.4.2023 #1 Author

    Impresivna je samo korupcija na Carini koju ni jedna reforma neće iskoreniti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...