MANJI PDV ZA UGOSTITELJE Pokrenuta inicijativa za uvođenje Covid-19 poreza

BiznisSrbijaTurizamVesti

18.11.2020 08:34 Autor: Marija Jovanović 1

MANJI PDV ZA UGOSTITELJE Pokrenuta inicijativa za uvođenje Covid-19 poreza MANJI PDV ZA UGOSTITELJE Pokrenuta inicijativa za uvođenje Covid-19 poreza
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je inicijativu za smanjenje PDV u ugostiteljstvu i to u pružanju usluga hrane sa 20 na 10 odsto.... MANJI PDV ZA UGOSTITELJE Pokrenuta inicijativa za uvođenje Covid-19 poreza

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je inicijativu za smanjenje PDV u ugostiteljstvu i to u pružanju usluga hrane sa 20 na 10 odsto.

„Uvođenje tzv. Covid-19 PDV po ugledu na većinu evropskih zemalja, treba da značajno ublaži udarac koji je sektor turizma pretrpeo usled posledica pandemije, dok je jedan od predloga i da se sa Narodnom bankom Srbije razmotri mogućnost produženja moratorijuma na kredite privrednicima ovog sektora“, izjavila je resorna ministarka Tatjana Matić.

Foto: Pixabay.com

Ona je podsetila da su sa ciljem ublažavanja posledica pandemije na sektor turizma na predlog resornog ministarstva usvojene izmene i dopune Pravilnika o rangiranju i obnavljanju licenci organizatora putovanja, kao i Pravilnika o garancijama putovanja i visini depozita, koji su stupili na snagu 14. novembra.

  • Goca Bg

    18.11.2020 #1 Author

    I treba na sve moguce nacine pomoci ugostiteljima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...