odbili "nepristojnu ponudu" za plate

Mašinovođe u Velikoj Britaniji najavljuju nove štrajkove

SvetVesti

17.1.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Mašinovođe u Velikoj Britaniji najavljuju nove štrajkove Mašinovođe u Velikoj Britaniji najavljuju nove štrajkove
Mašinovođe u Velikoj Britaniji će sledećeg meseca održati nove štrajkove nakon što su odbili „neprihvatljivu“ ponudu za plate. Radnici u 15 železničkih kompanija obustaviće... Mašinovođe u Velikoj Britaniji najavljuju nove štrajkove

Mašinovođe u Velikoj Britaniji će sledećeg meseca održati nove štrajkove nakon što su odbili „neprihvatljivu“ ponudu za plate.

Radnici u 15 železničkih kompanija obustaviće rad 1. i 3. februara, saopštio je u utorak Sindikat udruženog udruženja inženjera lokomotiva i vatrogasaca (ASLEF).

„Predlog (povećanja plata) nije i nikada ne bi mogao biti prihvatljiv, ali smo voljni da se uključimo u dalje diskusije u okviru onog što smo prethodno dogovorili“, rekao je Mick Vhelan, naveo je u saopštenju generalni sekretar ASLEF-a, prenosi Anadolu Agency.

„Oni žele da obore naše uslove u zamenu za realno smanjenje plata. Očigledno je to bila ishitrena ponuda, data neposredno pre našeg sastanka sa ministrom, a ne jedna, čini mi se, osmišljena da bi bila prihvaćena“, rekao je Vilan.

On je dodao da članovi ASLEF-a u ovih 15 kompanija nisu imali povećanje plata od 2019. godine.

„Vreme je da kompanije podstaknute, možda, od strane vlade – sednu sa nama i uozbilje se“, rekao je on, i dodao da je to jedini način da se okonča ovaj spor.

  • GOCA BG

    17.1.2023 #1 Author

    Krece novi haos u Britaniji i trajace dokle god ne ispune uslove koje traze..

    Odgovori

  • TATJANA

    18.1.2023 #2 Author

    Odluke i predlozi su bas neodgovorni, čudi me da su sindikati uopšte prihvatili da prekinu strajk

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    18.1.2023 #3 Author

    Podržavam štrajkove, ovo je jedini način da se čuje glas i mišljenje radnika inače se sve svodi na to ako hoces hoces, ako nećeš ima ko hoće.

    Odgovori

  • Coka13

    19.1.2023 #4 Author

    Meni nije jasno ni zašto su oni prekidali sa štrajkom uopšte.

    Odgovori

  • MAJALG

    22.1.2023 #5 Author

    I ne treba da odustanu od svojih zahteva i ponude koji im nudi britanska vlada, nego da budu dosledni u svojim zahtevima.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...