kasni izgradnja prve tesline fabrike u evropi

Mask opominje Nemce da poštuju rokove

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaSvetU fokusuVesti

12.8.2021 12:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mask opominje Nemce da poštuju rokove Mask opominje Nemce da poštuju rokove
Izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Mask (Elon Musk), stavio je do znanja nemačkim vlastima da je važno poštovanje rokova izgradnje njene evropske fabrike Brandenburg,... Mask opominje Nemce da poštuju rokove

Izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Mask (Elon Musk), stavio je do znanja nemačkim vlastima da je važno poštovanje rokova izgradnje njene evropske fabrike Brandenburg, izjavio je brandenburški ministar ekonomije Jerg Štajnbah (Jörg Steinbach).

Mask je napomenuo da će Tesla intenzivirati komunikaciju s nadležnim organima u blizini grada Ginehajda, kao i da će lokalne građane uključiti u pregovore, rekao je Štajnbah Reutersu, a prenosi Tanjug, nakon sastanka sa šefom Tesle u Nemačkoj.

Kompanija Tesla odložila je planirano otvaranje fabrike, vredne 5,8 milijardi evra (6,8 milijardi dolara) u blizini Berlina, za kraj 2021. godine, za šta je okrivila nemačke birokratske barijere.

Podsetimo, nemačka regionalna vlast saopštila je polovinom jula da se sprema da novčano kazni kompaniju Tesla zbog nelegalne gradnje na mestu planirane nove fabrike automobila u blizini Berlina.

Ministarstvo životne sredine je za Brandenburg, nemačku pokrajinu koja okružuje Berlin i u kojoj će se nalaziti fabrika, utvrdilo da je Tesla konstruisao rezervoare na teritoriji za koju nije imao dozvolu, napisao je list Tagesspiegel, koji je prvi izvestio o kazni, a preneo je Reuters.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...