Novi signal otopljavanja odnosa SAD i Rusije dolazi od strane ekscentričnog milijardera

Mask razmišlja o otvaranju fabrike u Rusiji, ali i podizanju grada na Marsu

BiznisInfrastrukturaSvetVesti

21.5.2021 11:17 Autor: Marko Miladinović 4

Mask razmišlja o otvaranju fabrike u Rusiji, ali i podizanju grada na Marsu Mask razmišlja o otvaranju fabrike u Rusiji, ali i podizanju grada na Marsu
Osnivač i izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) još jednom je uzburkao javnost, ovaj put izjavom da je ovaj proizvođač električnih automobila... Mask razmišlja o otvaranju fabrike u Rusiji, ali i podizanju grada na Marsu

Osnivač i izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) još jednom je uzburkao javnost, ovaj put izjavom da je ovaj proizvođač električnih automobila blizu uspostavljanja prisustva u Rusiji, i da razmatra da li bi u toj zemlji mogao da otvori fabriku.

U obraćanju na jednom obrazovnom forumu u Moskvi putem video linka, Mask je rekao da Tesla već ima fabrike u Kini i Sjedinjenim Američkim Državama, ali da želi da otvori proizvodne pogone i u drugim delovima sveta. „U Rusiji ima puno talenata i energije i smatram da bi trebalo da ima više dijaloga i komunikacije između Rusije i SAD“, istakao je tom prilikom Mask, te pozvao na uspostavljanje dijaloga između Vašingtona i Moskve u trenutku kada su, kako navodi Reuters, njihovi bilaterani odnosi na najnižem nivou od vremena nakon Hladnog rata.

Ovo je drugi značajan signal „otopljavanja“ odnosa dve geopolitičke sile ove nedelje, nakon što je administracija američkog predsednika Bajdena (Joe Biden), donela odluku da poštedi sankcija namensku kompaniju Nord Stream AG, stvorenu radi realizacije projekta Severni Tok 2.

No, govoreći o naprednim tehnologijama, Mask je još izrazio verovanje da će sve vrste transporta u budućnosti biti na električni pogon, uz izuzetak raketnog prevoza, te da ćemo na automobile sa unutrašnjim sagorevanjem gledati na isti način kao na nekadašnje motore na parni pogon. Američki milijarder je dodao da uopšte nema dileme oko toga da će vozila u budućnosti biti autonomna, odnosno samovozeća.

Samoprozvani „tehnokralj Tesle“ je ocenio da će nas veštačka inteligencija vremenom osloboditi velikog broja manuelnih poslova i poručio da treba razmišljati o narednim koracima nakon uspostavljanja kosmičkih stanica. Mask je u tom kontekstu dodao da je sledeći logičan korak kreiranje stalne baze na Mesecu, a potom i grada na Marsu.

  • Milovan94

    21.5.2021 #1 Author

    Baš lepo.

    Odgovori

  • Anna

    23.5.2021 #2 Author

    Nema šta! Čovek je pun ideja… Možda se neke i ostvare….

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    2.2.2022 #3 Author

    Kripto valutom i bitkoinima se obogatio, sad ideje samo niču. Ovo je vrlo interesantan lik.

    Odgovori

  • ACIKA

    2.2.2022 #4 Author

    Tesko da ce ga pustiti Putin da izgradi tu fabriku u Rusiji al ajde. Ovo za Mars su budalastine to tek za 50 godina mozda.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...