Generalni direktor kompanije Tesla izjavio da je Krim formalno deo Rusije

Mask u objavi na Twitteru izložio „mirovni plan“ za Rusiju i Ukrajinu

SvetU fokusuVesti

4.10.2022 14:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mask u objavi na Twitteru izložio „mirovni plan“ za Rusiju i Ukrajinu Mask u objavi na Twitteru izložio „mirovni plan“ za Rusiju i Ukrajinu
Generalni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) izazvao je revolt Ukrajinca, zatraživši preko svog Twitter profila od istočnoevropske zemlje u ratu da pregovorima... Mask u objavi na Twitteru izložio „mirovni plan“ za Rusiju i Ukrajinu

Generalni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) izazvao je revolt Ukrajinca, zatraživši preko svog Twitter profila od istočnoevropske zemlje u ratu da pregovorima dođe do rešenja sukoba za Rusijom i da se odrekne Krima.

Mask je na Twitter nalogu takođe postavio anketu u kojoj građane u regijama koje je Moskva nedavno anektirala, uključujući i Krim, koji je pod ruskom vlašću od 2014. godine, da odluče da li žele u Rusiji ili u Ukrajini. Anketa dolazi u trenutku kada Ukrajina, Evropa i Sjedinjene Američke Države denunciraju odluku Vladimira Putina da četiri anektirane regije proglasi ruskim teritorijama.

Mask je izjavio i da je Krim formalno deo Rusije, dok je za Ukrajinu rekao da treba da “ostane neutralna”, piše Bloomberg.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelenskiy) je odgovorio objavivši anketu na svom Twitter nalogu u kojoj pita pratioce da li im se više dopada Ilon Mask koji podržava Ukrajinu ili Rusiju.

Mihajlo Podoljak (Mykhailo Podolyak), savetnik šefa osoblja ukrajinskog predsednika, odgovorio je da već postoji “bolji mirovni plan” koji podrazumeva oslobađanje teritorija, uključujući i Krim.

Mask je kasnije odgovorio na tvit ukrajinskog predsednika, izražavajući podršku Kijevu, ali ostajući pri prethodno iznesenom stavu.

Od prvih dana rata, Mask je obezbedio Starlink satelite za Ukrajinu, mrežu koja se pokazala ključnom za podržavanje komunikacione infrastrukture u Ukrajini.

Mask je to pomenuo u jednom od kasnijih tvitova, naglasivši da je kompanija SpaceX za podršku i održavanje Starlink satelita u ukrajini do sada potrošila 80 miliona dolara.

“Naša podrška Rusiji je nula dolara. Očigledno je da smo proukrajinski nastrojeni”, naveo je on u ovoj objavi.

  • GOCA BG

    4.10.2022 #1 Author

    Zanimljivo da ovakva anketa od strane Maska stize bas u „pravo vreme“ za Ukrajinu…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...