Kompanija za izgradnju podzemnih saobraćajnica uložiće sredstva u postojeće projekte

Maskova firma The Boring Company prikupila 675 miliona dolara

InvesticijeNovacVesti

22.4.2022 15:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Maskova firma The Boring Company prikupila 675 miliona dolara Maskova firma The Boring Company prikupila 675 miliona dolara
Kompanije The Boring Company u vlasništvu Ilona Maska (Elon Musk), osnovana kao projekat za izgradnju podzemnih auto-puteva koji treba da reše problem zastoja u... Maskova firma The Boring Company prikupila 675 miliona dolara

Kompanije The Boring Company u vlasništvu Ilona Maska (Elon Musk), osnovana kao projekat za izgradnju podzemnih auto-puteva koji treba da reše problem zastoja u saobraćaju, prikupila je 675 miliona dolara u investicionoj rundi serije C, čime je njena procenjena vrednost dostigla 5,7 milijardi dolara.

Investicionu rundu predvodile su kompanije Vy Capital i Sequoia Capital, a među investitorima su se našli Valor Equity Partners, Founders Fund, 8VC, Craft Ventures, i DFJ Growth.

Iz Maskove kompanije je saopšteno da će sredstva biti iskorišćena za povećanje radnih mesta u inženjerskom, operativnom i proizvodnom sektoru kako bi se završili Loop projekti i ubrzala istraživanja i razvoj mašine za kopanje tunela najnovije generacije po imenu Prufrock, piše Techcrunch.

The Boring Company je u oktobru dobila prve dozvole za izgradnju transportnog sistema koji bi prevozio putnike u vozilima kompanije Tesla kroz mrežu tunela ispod Las Vegasa, proširujući postojeću saobraćajnicu dugu 1,7 milja (2,73 kilometra) koja trenutno povezuje kampus Centra za konvencije Las Vegas (LVCC) rutom od 29 milja (46,67 km) koja bi ih vodila do najatraktivnijih turističkih lokacija u “gradu greha”. 

Projekat unapređenja petlje u Las Vegasu bi trebalo da počne ove godine, navode iz kompanije. Čelnici kompanije su u saopštenju dali i naznake da se radi i na drugim Loop projektima, ali pokretanje novih projekata nisu pominjali. 

Takođe, kompanija radi i na poboljšanju mašine za kopanje tunela Prufrock, koja može da radi bez prestanka i zahvaljujući kojoj neće biti potrebe da ljudi obavljaju dodatna iskopavanja. Trenutna verzija mašine Prufrock-2 može da iskopa jednu milju (1,609 km) nedeljno. 

Verzija na čijem razvoju se trenutno radi – Prufrock-3 – dizajnirana je da iskopava sedam (11,26 km) milja dnevno. U kompaniji ističu da to znači da će, zahvaljujući ovoj mašini, The Boring Company imati kapacitet za iskopavanja od 600 milja godišnje.

  • GOCA BG

    22.4.2022 #1 Author

    Kad je o njegovoj kompaniji rec,nista iznenadjujuce…

    Odgovori

  • DANIJELA

    23.4.2022 #2 Author

    S’ obzirom na delatnost same kompanije nije ni cudno zasto je toliko poskupela.

    Odgovori

  • Milovan94

    24.4.2022 #3 Author

    Blago toj firmi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...