Projekat "Unapređenje digitalnih kompetencija žena u ruralnim područjima"

Matić: U Srbiji dvostruko više samozaposlenih muškaraca nego žena

Moja firmaPreduzetnikSrbijaVesti

31.8.2022 18:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 16

Matić: U Srbiji dvostruko više samozaposlenih muškaraca nego žena Matić: U Srbiji dvostruko više samozaposlenih muškaraca nego žena
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić, ocenila je u sredu da je preduzetništvo u Srbiji obeleženo „rodnim disbalansom“ i navela da je... Matić: U Srbiji dvostruko više samozaposlenih muškaraca nego žena

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić, ocenila je u sredu da je preduzetništvo u Srbiji obeleženo „rodnim disbalansom“ i navela da je dvostruko više samozaposlenih muškaraca nego žena, te da je zato svaki ženski preduzetnički poduhvat, pogotovo u selu, ogroman uspeh.

„Žensko preduzetništvo na selu predstavlja poseban vid neustrašivosti. Zato je potreban poseban podstrek unapređenjem njihovih digitalnih kompetencija u funkciji plasmana, veće vidljivosti i povećanja prodaje njihovih proizvoda“, rekla je ona na dodeli sertifikata učesnicama radionice u okviru projekta „Unapređenje digitalnih kompetencija žena u ruralnim područjima“.

Istakla je da će nova znanja o korišćenju programa Excel, o online-prodaji i o promovisanju putem društvenih mreža, pomoći polaznicama ovog projekta da razviju svoje biznise po svojoj meri i u skladu sa svojim planovima.

Ministarka je podsetila da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija od 2017. godine namenilo više od 70 miliona dinara za projekte i programe podrške razvoju digitalne pismenosti i kompetencija žena.

Projekat „Unapređenje digitalnih kompetencija žena u ruralnim područjima“ sprovela je Etno mreža uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u partnerstvu sa odabranim opštinama i Agencijom „UN Women“.

Tokom tri radionice obuku je prošla 21 žena iz Novog Pazara, Sombora, Odžaka, Кikinde, Sokobanje, Beograda, Pančeva, Inđije, Sremske Mitrovice, Čačka i Bele Palanke.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...