Zbog rasta broja obolelih nema znakova oporavka

Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao za 89 odsto

BiznisSvetTurizamVesti

7.4.2021 18:31 Autor: Marija Jovanović 0

Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao za 89 odsto Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao za 89 odsto
Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao je za 89 odsto u februaru u poređenju sa istim mesecom prošle godine jer je ponovo zabeležen porast broja obolelih... Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao za 89 odsto

Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao je za 89 odsto u februaru u poređenju sa istim mesecom prošle godine jer je ponovo zabeležen porast broja obolelih od Covid-19, saopštila je Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA).

„Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao je za skoro 89 odsto i ne pokazuju znakove oporavka u trenutnim okolnostima“, izjavio je novi generalni direktor IATA Vili Volš (Willie Walsh), prenosi Reuters.

Foto: Tanjug/AP

Iako je u februaru zabeležen pad potražnje, Volš smatra da ima prostora za optimizam, jer će, kako kaže, druga polovina godine biti pozitivnija od prvog polugodišta i poručuje da to važi i kada je reč o evropskoj sezoni letnjih odmora.

Volš, bivši izvršni direktor IAG (International Airlines Group), matične grupe British Airways, održao je svoju prvu konferenciju za novinare otkako je početkom aprila preuzeo funkciju generalnog direktora IATA.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...