Meksiko izričit u zabrani trgovanja kriptovalutama

BankeNovacSvetVesti

29.6.2021 14:05 Autor: Miljan Paunović 0

Meksiko izričit u zabrani trgovanja kriptovalutama Meksiko izričit u zabrani trgovanja kriptovalutama
Korišćenje kriptovaluta u meksičkom finansijskom sistemu je zabranjeno i ta odluka neće biti promenjena u bliskoj budućnosti, saopštio je u ponedeljak ministar finansija Meksika... Meksiko izričit u zabrani trgovanja kriptovalutama

Korišćenje kriptovaluta u meksičkom finansijskom sistemu je zabranjeno i ta odluka neće biti promenjena u bliskoj budućnosti, saopštio je u ponedeljak ministar finansija Meksika Arturo Herera Gutierez (Arturo Herrera Gutiérrez).

„Kriptovalute nisu legalno sredstvo plaćanja i ne tretiraju se kao valute u aktuelnom regulatornom okviru zemlje“, rekao je Herera na sednici Radne grupe za finansijske akcije (GAFI), globalnog tela za sprečavanje pranja novca, objavljeno je na portalu Coindesk.

On je dodao da očekuje da ta zabrana neće biti uskoro ukinuta.

Njegova poruka dolazi neposredno nakon što je meksički milijarder Rikardo Salinas Plego (Ricardo Salinas Pliego), koji se zalaže za upotrebu bitcoina i glasno ih promoviše, rekao da radi na tome da Azteca Banko postane prva u Meksiku koja će prihvatati tu kriptovalutu. Salinas je predsednik Grupe Salinas, koja je matična kompanija pomenute banke.

Hererini komentari nisu bili eksplicitno vezani za Salinasovu izjavu, ali su ipak stigli u roku od nekoliko sati nakon objave ovog biznismena o prihvatanju virtuelnog novca, izveštava Coindesk.

Finansijske institucije koje obavljaju ili nude virtuelne transkacije bez odobrenja, biće podvrgnute sankcijama, zaključuje ovaj portal.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...