Kineska kompanija "izgubila kontakt" sa blagajnikom

Menadžer nestao sa 313 miliona dolara

SvetVesti

17.12.2021 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Menadžer nestao sa 313 miliona dolara Menadžer nestao sa 313 miliona dolara
Kompanija koja je nekada bila jedan od najvećih kineskih investitora za nekretnibe saopštila je da je „izgubila kontakt“ sa svojim menadžerom koji ima 313... Menadžer nestao sa 313 miliona dolara

Kompanija koja je nekada bila jedan od najvećih kineskih investitora za nekretnibe saopštila je da je „izgubila kontakt“ sa svojim menadžerom koji ima 313 miliona dolara njenog novca. China Fortune Land Development navodi da je China Create Capital trebalo da uloži sredstva u njeno ime.

Fortune Land obavestila je investore da je prijavila problem pekinškoj policiji, prenosi BBC. Ovog meseca kompanija je predstavila planove za restruktuiranje svojih dugova nakon neplaćanja milijardi dolara obveznica.

Pre tri godine jedna od inostranih operacija Fortune Land potpisala je ugovor kojim je kompanija pod nazivom Vingskengo Ldt poverila pružanje usluga upravljanja investicijama, prema dokumentu koji je ove nedelje dostavljen berzi u Šangaju.

U podnesku se dalje navodi kako je prema instrukcijama Vingskenga, Fortune Land preneo 313 miliona dolara u China Create Capital. Fortune Land navodi da je očekivao da će investicija generisati godišnju kamatu od sedam do 10 odsto do kraja 2022. godine.

Međutim, Fortune land je saopštio da trenutno nije u mogućnosti da kontaktira Create Capital, dodajući da „nema načina da se proceni“ kakav će uticaj nedostajući novac imati na njen trenutni i budući profit.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...