MERCATOR GRUPA PREDVIĐA RAST PRIHODA U NAREDNOJ GODINI Za 2,4 odsto više u odnosu na 2020.

EURegionVesti

17.12.2020 10:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MERCATOR GRUPA PREDVIĐA RAST PRIHODA U NAREDNOJ GODINI Za 2,4 odsto više u odnosu na 2020. MERCATOR GRUPA PREDVIĐA RAST PRIHODA U NAREDNOJ GODINI Za 2,4 odsto više u odnosu na 2020.
Poslovni plan Grupe Mercator za 2021. godinu predviđa rast prihoda, rast normalizovane EBITDA, nastavak uspešnog smanjenja zaduženosti i nastavak sprovođenja razvojne strategije. Kako se... MERCATOR GRUPA PREDVIĐA RAST PRIHODA U NAREDNOJ GODINI Za 2,4 odsto više u odnosu na 2020.

Poslovni plan Grupe Mercator za 2021. godinu predviđa rast prihoda, rast normalizovane EBITDA, nastavak uspešnog smanjenja zaduženosti i nastavak sprovođenja razvojne strategije.

Kako se navodi, Grupa Mercator planira prihode od 2,217 milijardi evra za 2021. godinu, što je porast od 2,4 odsto u odnosu na procenu za 2020. godinu. Očekuje se i rast prihoda Poslovnog sistema Mercator d. d, na nivou od 2,1 odsto, dok poslovni plan predviđa oko 169 miliona evra normalizovanog EBITDA, prenosi indikator.ba.

Posebno je naglašeno da Grupa Mercator 2021. godine nastavlja sa projektom izgradnje logističko-distribucijskog centra u Ljubljani, a ekonomskim planom za ulaganja u osnovna sredstva predviđeno je 39,8 miliona evra, od čega oko dve trećine biće uloženo u Sloveniji.

Ključni cilj Grupe Mercator u narednoj godini, kako se ističe, je nastavak smanjivanja duga. Poslovni plan takođe predviđa da će Grupa Mercator ojačati svoju poziciju vodeće maloprodaje na svim tržištima na kojima posluje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...