Biznis.rs
MERCATOR SE PRIPREMA ZA OTPLATU DUGA Izdavanje obveznica do kraja godine MERCATOR SE PRIPREMA ZA OTPLATU DUGA Izdavanje obveznica do kraja godine

MERCATOR SE PRIPREMA ZA OTPLATU DUGA Izdavanje obveznica do kraja godine

Firme u fokusuRegionU fokusuVesti 30.6.20. 09:14 Marija Jovanović 0

Slovenački trgovački lanac Mercator priprema se za izdavanje obveznica zbog plaćanja duga. Prema neslužbenim informacijama Dela, postupak vodi investiciona kompanija JP Morgan, a obveznica... MERCATOR SE PRIPREMA ZA OTPLATU DUGA Izdavanje obveznica do kraja godine

Slovenački trgovački lanac Mercator priprema se za izdavanje obveznica zbog plaćanja duga.

Prema neslužbenim informacijama Dela, postupak vodi investiciona kompanija JP Morgan, a obveznica bi mogla biti izdata do kraja godine.

Refinansiranje je potrebno jer dug trgovca bankama dospeva iduće godine. Pored toga, Mercator bi mogao olakšati prelazak iz bankrotiranog Agrokora u Fortenova grupu, prenosi Seebiz.

U razgovoru za Bloomberg prošlog meseca, izvršni direktor Mercatora Tomislav Čizmić rekao je da se vode razgovori s bankama o refinansiranju duga oko 450 miliona evra, a otvorene su i sve mogućnosti, „uključujući potencijalno izdavanje obveznica“.

Mercator grupa je u prvom tromesečju ostvarila neto dobit od 1,10 miliona evra, nakon što je u istom razdoblju lani imala neto gubitak od 3,69 miliona evra.

Grupa je povećala svoje godišnje prihode za 10,8 odsto, na 530,48 milina evra, a predsednik Uprave Tomislav Čizmić naglasio je važnost pravovremenog reagovanja na promenjenu situaciju.

Nema komentara.

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *