MERE DRŽAVE MOGU DA SANIRAJU POSLEDICE EPIDEMIJE UPS podržava program za oporavak privrede

SrbijaVesti

30.3.2020 12:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Unija poslodavaca Srbije (UPS) podržava najavljene ekonomske mere usmerene za saniranje ekonomskih posledica epidemije korona virusa u Srbiji, izjavio je za Biznis.rs počasni predsednik...

Unija poslodavaca Srbije (UPS) podržava najavljene ekonomske mere usmerene za saniranje ekonomskih posledica epidemije korona virusa u Srbiji, izjavio je za Biznis.rs počasni predsednik UPS Nebojša Atanacković.

On je rekao da bi najavljeni paket mera vredan oko 5 milijardi evra mogao u značajnoj meri da sanira ekonomske posledice epidemije korona virusa i da je povoljna okolnost da je Srbija u prethodnom periodu uspela da sredi svoje javne finansije.

Počasni predsednik UPS izneo je i malu rezervu po pitanju mogućnosti da se mobilišu tako velika sredstva za realizaciju planiranih mera, posebno u segmentu bankarskih kredita.

On je takođe naglasio da se Unija poslodavaca Srbije zalaže za ravnopravnost javnog i privatnog sektora u realizaciji ukupnih mera ekonomske politike usmerenih na saniranju šteta od epidemije korona virusa.

Atanacković je istakao da će najavljeni paket mera značajno doprineti oporavku srpske privrede, koji će u značajnoj meri zavisiti i od brzine oporavka zemalja u okruženju, i pre svega naših ključnih spoljnotrgovinskih partnera i zemalja iz kojih dolazi najviše investicija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...