Bivša nemačka kancelarka za okončanje rata

Merkel: Treba nastaviti dijalog sa Putinom

EUVesti

2.6.2022 15:18 Autor: Vladimir Jokanović 7

Merkel: Treba nastaviti dijalog sa Putinom Merkel: Treba nastaviti dijalog sa Putinom
Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da izražava solidarnost sa narodom Ukrajine i da neće da daje savete aktuelnoj vladi Nemačke. Ona je... Merkel: Treba nastaviti dijalog sa Putinom

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da izražava solidarnost sa narodom Ukrajine i da neće da daje savete aktuelnoj vladi Nemačke. Ona je prvi put od kraja februara progovorila o ratu u Ukrajini i osudila delovanje ruske vojske.

„Izražavam solidarnost sa Ukrajinom koju je napala Rusija i podržavam njeno pravo na samoodbranu“, rekla je Merkel, prenosi Komersant, pozivajući se na Reuters. Ona je istakla da podržava napore nemačke vlade da „okonča ovaj varvarski rat“.


Bivša kancelarka Nemačke dodala je da zapadni lideri treba da nastave dijalog sa Vladimirom Putinom, uprkos spoljnoj politici koje je izabralo rusko rukovodstvo. Nakon početka ruske vojne invazije na Ukrajinu, Merkel je kritikovana sa nekoliko nemačkih zvaničnika zbog podrške ruskim energetskim projektima, a posebno gasovodu „Severni tok 2“.

Merkel je u februaru oštro osudila napad Rusije na Ukrajinu, ocenjujući ga kao „duboku prekretnicu u evropskoj istoriji posle završetka Hladnog rata“.Ona je tom prilikom rekla da „nema opravdanja za očigledan napad na međunarodno pravo“.

Početkom aprila nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer (Frank-Walter Steinmeier) nazvao je greškom svoju posvećenost saradnji sa Rusijom i pokušaje da se ona uključi u „zajedničku bezbednosnu arhitekturu“.

  • MARKO7

    2.6.2022 #1 Author

    Ja koliko znam ona više nije na vlasti…

    Odgovori

  • TATJANA

    2.6.2022 #2 Author

    Normalno da ce da podrzi stav svoje vlade

    Odgovori

  • GOCA BG

    2.6.2022 #3 Author

    Nemci dosta zavise od Rusije,njima je u interesu da sto pre se okonca rat…

    Odgovori

  • Bella

    3.6.2022 #5 Author

    Ona je oduvek bila prepametna.

    Odgovori

  • DEKSI

    3.6.2022 #6 Author

    I bolje bi bilonda se zavrsi, za sve, uvek je bolje mirovnim putem..

    Odgovori

  • Dragana

    6.6.2022 #7 Author

    Naravno da treba

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...