Šef ruske diplomatije u obraćanju stranim novinarima

Lavrov: Zapad priprema ratne planove

SvetVesti

3.3.2022 12:03 Autor: Vladimir Jokanović 6

Lavrov: Zapad priprema ratne planove Lavrov: Zapad priprema ratne planove
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u četvrtak za rusku državnu televiziju da ne sumnja da će rešenje za ukrajinsku krizu biti... Lavrov: Zapad priprema ratne planove

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u četvrtak za rusku državnu televiziju da ne sumnja da će rešenje za ukrajinsku krizu biti pronađeno, ali dijalog Rusije sa Zapadom mora da bude zasnovan na međusobnom poštovanju.

Lavrov je ponovio da Moskva ne može da toleriše vojnu pretnju Ukrajine za koju je rekao da prima naređenja od Vašingtona, prenosi Reuters. Nešto kasnije, Lavrov je održao konferenciju za novinare uz učešće inostranih novinara, na kojoj je potvrdio da će pregovori između ruskih i ukrajinskih snaga biti održani u četvrtak „uz uslov ravnopravnosti“.

„Naš cilj je da se rešimo nacista u Ukrajini“, naveo šef ruske diplomatije, dodajući da je „siguran da će se naši partneri sa zapada smiriti i tražiti rešenje kroz dijalog. Zapad ne bi trebalo da odlučuje o našoj bezbednosti“, naveo je Lavrov.


On je rekao da je uveren da se protiv Rusije pripremaju ratni planovi, kao i da se vode razgovori o mogućnosti nuklearnog rata, ali da o tome ne govori Rusija, nego NATO i Ukrajina. „Jasno je da treći svetski rat može biti samo nuklearni. Međutim, želim da skrenem vašu pažnju na to da nećemo dozvoliti da nas bilo kakve provokacije izbace iz ravnoteže“, istakao je Lavrov, prenosi Sputnik. On je naglasio da će Moskva nastaviti svoju vojnu operaciju „do kraja“.

Šef ruske diplomatije naveo je da Sjedinjene Američke Države diktiraju Nemcima šta je dobro za evropsku energetsku bezbednost. „Kažu da im ne treba gasovod Severni tok 2 i tvrde da će Amerika osigurati energetsku bezbednost, koja je nekoliko puta skuplja“, rekao je Lavrov.

„Napoleon i Hitler imali su cilj da stave celu Evropu pod svoju kontrolu. Sada Amerikanci žele to da urade. U filmovima imate sliku apsolutnog zla i apsolutnog dobra. Globalna slika je slična. Verujem da će histerija prestati“, ocenio je ruski ministar.

  • Mirko

    3.3.2022 #1 Author

    Nikako da cujemo sta to Rusija ili bolje ruski narod zeli?
    Zele da okupiraju jer je tudje sladje.
    Ruski narod je protiv fasizma ali i u svom dvoristu.

    Odgovori

  • DANA

    3.3.2022 #2 Author

    Izmedju istoka I zapada.

    Odgovori

  • Milovan94

    3.3.2022 #3 Author

    Narodu ne treba rat to je sigurno ali političarima izgleda treba. Hoćemo MIR.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    3.3.2022 #4 Author

    Sve ovo je zbog Amerike koja želi slabu Rusiju…

    Odgovori

  • TASIJA27

    4.3.2022 #5 Author

    Kad dozvolis da neko levi vodi politiku u zemlji kilometrima dalekoj. Tuzno

    Odgovori

  • ZVE84

    4.3.2022 #6 Author

    Svakako Rusiji ne mogu ništa, to je jasno!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...