Transakcija će biti okončana nakon odobrenja nadležnih nadzornih tela

Merkur osiguranje preuzima Wüstenrot životno osiguranje

OsiguranjeRegionVesti

20.7.2022 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Merkur osiguranje preuzima Wüstenrot životno osiguranje Merkur osiguranje preuzima Wüstenrot životno osiguranje
Merkur osiguranje potpisalo je ugovor o sticanju potpunog vlasništva nad akcijama Wüstenrot životnog osiguranja, a transakcija će biti okončana nakon odobrenja nadležnih nadzornih i... Merkur osiguranje preuzima Wüstenrot životno osiguranje

Merkur osiguranje potpisalo je ugovor o sticanju potpunog vlasništva nad akcijama Wüstenrot životnog osiguranja, a transakcija će biti okončana nakon odobrenja nadležnih nadzornih i tela za tržišno nadmetanje, saopštilo je u utorak Merkur osiguranje.

Prenos portfelja osiguranja neće uticati na obaveze prema postojećim klijentima Wüstenrot životnog osiguranja, dok će zaposleni u ovom osiguranju biti integrisani u tim Merkur osiguranja Hrvatska, navodi se u saopštenju za javnost, u kom nije precizirana vrednost transakcije.

“Ponosni smo što ta vizija postaje stvarnost i jačamo svoju poziciju na hrvatskom tržištu osiguranja“, rekao je predsednik Merkur osiguranja Robert Vrca.

Wüstenrot životno osiguranje posluje na hrvatskom tržištu osiguranja od 2012. godine, a osnovao ga je Wüstenrot Versicherung AG iz Salzburga kao društvo specijalizovano za proizvode životnog osiguranja na hrvatskom tržištu, prenosi Seebiz.

Merkur osiguranje na hrvatskom tržištu posluje od 1996. godine. Osnovao ga je Merkur Versicherung AG iz Graca, najstariji austrijski zdravstveni osiguravač, osnovan daleke 1798. godine.

Prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, Mekur osiguranje je u 2021. godini imalo 245,3 miliona kuna bruto premije, čime je ostvarilo 2,1 odsto udela na tržištu osiguranja. Istovremeno, Wüstenrot životno osiguranje je prošle godine naplatilo 56 miliona kuna bruto premije, ostvarivši tržišni udeo od 0,48 posto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...