variraju cene za iznajmljivanje nekretnina u hrvatskoj

Mesečna kirija za stan u Zagrebu od 40 kvadrata 350 evra

NekretnineNovacVesti

14.9.2021 13:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mesečna kirija za stan u Zagrebu od 40 kvadrata 350 evra Mesečna kirija za stan u Zagrebu od 40 kvadrata 350 evra
Najzastupljeniji stanovi u ponudi u Hrvatskoj su oni od 60 kvadrata, a za stan te površine u Zagrebu najviše prosečne cene su u gradskoj... Mesečna kirija za stan u Zagrebu od 40 kvadrata 350 evra

Najzastupljeniji stanovi u ponudi u Hrvatskoj su oni od 60 kvadrata, a za stan te površine u Zagrebu najviše prosečne cene su u gradskoj četvrti Gornji Grad – Medveščak, 646 evra mesečno, što je 5,2 odsto više nego prošle godine.

Kako piše Poslovni.hr tek jedan evro manje prosečno mesečno se traži za stan iste veličine u Donjem Gradu, koji beleži i blagi godišnji pad cena najma, za 2,1 odsto.

Od najvećih hrvatskih gradova, prosečno najvišu cijenu za najam stana potrebno je izdvojiti u Zagrebu, 10,16 evra po kvadratu, u kojem su najtraženiji stanovi od 40 kvadrata, uz prosečnu cenu mesečne kirije od 351 evra, pokazala je analiza internet oglašivaču Njuškalo, objavljena u utorak.

Na Njuškalu trenutno se nudi više od 11.770 oglasa za najam stanova, a nakon Zagreba, po prosečnoj visini cene najma slede Dubrovnik, Split i Rijeka, koja jedina od većih gradova nije zabeležila rast cena unajmljivanja.

Od ukupne ponude, 45 odsto stanova za najam nalazi se Zagrebu, sledi Primorsko-goranska županija sa 29 procenata, od čega se 67 odsto stanova za najam nalazi u Rijeci, te Splitsko-dalmatinska sa 16 odsto, pri čemu je 86 procenata raspoloživih stanova u Splitu.

U Zagrebu se najviše nude stanovi za iznajmljivanje površine od 40 do 70 kvadratnih metara, kojih je čak 49 odsto od ukupne ponude, a najviše se traže stanovi od 40 kvadratnih metara, podaci su Njuškala.

Najzastupljeniji u ponudi su stanovi od 60 kvadratnih metara, a za stan te površine u Zagrebu najviše prosečne cene su u gradskoj četvrti Gornji Grad – Medveščak, 646 evra mesečno, što je 5,2 odsto više nego prošle godine. Tek jedan evro manje prosečno mesečno se traži za stan iste veličine u Donjem Gradu, koji beleži i blagi godišnji pad cena najma, za 2,1 odsto.

U Splitu u ponudi najviše ima stanova po ceni od 400 do 450 evra mesečno, prosečna cena stana od 40 kvadrata je 389 evra. U Zadru se stan od 50 kvadrata može iznajmiti za 417, a u Rijeci 434 evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...