Još jedna velika kompanija planira preraspodelu radnog prostora

Meta Platforms smanjuje broj kancelarija

BiznisPoslovanjeSvetVesti

5.10.2022 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Meta Platforms smanjuje broj kancelarija Meta Platforms smanjuje broj kancelarija
Kompanija Meta Platforms planira da smanji broj kancelarija kako bi što više zaposlenih nastavilo da radi od kuće, pridruživši se tako drugim velikim kompanijama... Meta Platforms smanjuje broj kancelarija

Kompanija Meta Platforms planira da smanji broj kancelarija kako bi što više zaposlenih nastavilo da radi od kuće, pridruživši se tako drugim velikim kompanijama koje preraspoređuju nekretnine u eri hibridnog rada.

Najveća kompanija u oblasti društvenih medija Meta ima u planu da izmeni raspored kancelarija, dodajući više stolova i spajajući više timova kako bi zaposleni bili jedni drugima u blizini, naveo je jedan od rukovodilaca u kompaniji. On je dodao da je cilj da prostori postanu dinamičniji, piše The Wall Street Journal.

“Stvaramo manji radni prostor za isti broj ljudi i nadamo se da će to učiniti da zgrada živne — da će biti više energije, više aktivnosti”, kaže predsednik globalnog sektora za nekretnine u kompaniji Meta Džon Tenejns (John Tenanes).

Pored izmena u vezi sa radnim prostorom, krovna kompanija Facebook platforme bi mogla i pusti da zakupi za neke od postojećih radnih prostora isteknu, a moguće je i da će kancelarije koje su raspoređene na više spratova konsolidovati tako da sve budu na jednom, rekao je Tenejns.

U kompaniji takođe procenjuju da li će zadržati kancelarije u zgradama u koje se nikada nisu uselili i u kojima su prostori još uvek u procesu izgradnje, dodao je on, ne navodeći detalje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...