izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 287,8 evra

Minimalna potrošačka korpa u Crnoj Gori 669 evra tokom novembra

RegionVesti

21.12.2021 14:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Minimalna potrošačka korpa u Crnoj Gori 669 evra tokom novembra Minimalna potrošačka korpa u Crnoj Gori 669 evra tokom novembra
Vrednost minimalne potrosačke korpe u Crnog Gori iznosila je u novembru 669,2 evra, što je za 0,2 odsto više nego u oktobru, prema podacima... Minimalna potrošačka korpa u Crnoj Gori 669 evra tokom novembra

Vrednost minimalne potrosačke korpe u Crnog Gori iznosila je u novembru 669,2 evra, što je za 0,2 odsto više nego u oktobru, prema podacima državne agencije za statistiku Monstat.

Od ukupne vrednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 287,8 evra, i veći su za 0,2 procenta u odnosu na oktobar, navodi se u saopštenju Monstata, prenosi Tanjug.

Za neprehrambene proizvode i usluge, građanima Crne Gore je prošlog meseca bilo potrebno minimalno 381,4 evra, što je takođe za 0,2 procenta više nego u oktobru.

Vrednost minimalne potrošačke korpe je zasnovana na podacima ankete o potrošnji domaćinstava i preporukama Svetske banke (SB), a čine je minimalni mesečni izdaci za četvoročlano domaćinstvo, koji se odnose na hranu i bezalkoholna pića i neprehrambene proizvode i usluge, napominju iz Monstata.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...